Călătoria cu taxiul se scumpește cu 50%

UPDATE. Cerasela Ionescu, general manager al Romaris, a precizat că tarifele companiei pe care o reprezintă nu au fost încă stabilite și că vor fi mai mici decât cele prezentate de noi.

Tarifele firmelor de taxi se majorează cu circa 50%. Majoritatea firmelor vor avea tarife în jurul a 2,60 de lei pe kilometru. Tariful până acum a fost de 1,78 lei.

Nu o să mai existe tarif de exterior, conform modificărilor. Firmele de taxi ar fi putut să își aleagă un tarif de noapte, dar au hotărât de comun acord să folosească numai un tarif fix. Acesta a fost stabilit în urma unei expertize. Auditul a stabilit că suma de 2,62 lei/km este una care acoperă cheltuielile și permite profit.

Later edit: Am prezentat aici, în varianta originală a articolului, tarifele care vor fi practicate. Pentru ca managerii a doua firme de taxi au spus ca nu sunt oficiale, nu le mai publicam. Le-am salvat și vom reveni cu comparația când vor fi oficiale

Precizăm că RBT și-a modificat prețul înainte de aceste majorări, iar legal nu mai are voie sa modifice niciun preț timp de 6 luni.

Majorările au început deja să se aplice, dar nu pentru toate taximetrele, pentru că nu a existat timpul fizic pentru setarea aparatelor de taxat. De săptămâna viitoare, toate firmele ar trebui să aplice noile tarife.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *