Constanța are un Delfinariu nou. E numai primul pas. FOTO. VIDEO

delfinariu 3

Consiliul Județean Constanța, în calitate de beneficiar, a finalizat execuția de lucrări prevăzută în cadrul proiectului „Creşterea atractivităţii turistice a complexului muzeal de ştiinţe ale naturii Constanţa”, realizată din fonduri europene. Pe scurt, noul Delfinariu.

Proiectul a avut o valoare totală de 12.791.943,56  lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost de 3.967.075,24 lei, 870.821,40 lei au fost alocaţi din bugetul naţional, iar 7.954.046,92 lei a reprezentat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa.

Panglica a fost tăiată de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, vicepreședintele Dumitru Learciu și directorul CMSN, Adrian Bîlbă.

delfinariu 1

Clădirea Complexului a fost  acoperită cu panouri tristrat cu porţiuni din învelitoare vitrată, s-au  închis şi extins gradenele, spaţiile de expunere de sub gradene, s-au amenajat grupuri sanitare şi un spaţiu de acces pentru public (platformă de acces cu trepte şi 2 rampe).

delfinariu

Totodată, prin implementarea proiectului menţionat, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa a fost dotat cu instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie ventilaţie – climatizare, instalaţie dezumidificatoare de aer, cu maşină frigorifică şi scaune spectatori corespunzătoare numărului extins de locuri (de la 600 la 1348 de locuri).

delfinariu 4

delfinariu 2

Modernizarea este numai primul pas. Consiliul Județean Constanța are un obiectiv ambițios: aducerea a doi noi delfini, dar și a unor pinguini și foci. Președintele Marius Horia Țuțuianu a promis că, din punct de vedere financiar, CJC va sprijini acest obiectiv. Îi revine directorului Adrian Bîlbă sarcina să îl ducă la bun sfârșit, pentru constănțeni și pentru turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *