FOTO. Cum vor să exploreze spațiul șase elevi din Eforie


Echipa liceului teoretic „Carmen Sylava”, Carmen Sylva 3: Inspiration, s-a calificat la etapa finală a concursului CanSat România.

CanSat este un proiect înființat de către Agenția Spațială Europeană (https://www.esa.int/Education/CanSat) în parteneriat cu Agenția Spațială Română (http://www.esero.ro/?page_id=87 ) și constă în simularea unui satelit în volumul și formă unei doze standard de băutură răcoritoare.

Liceul este pentru a treia oară la CanSat. Prima oară a participat echipa „Carmen Sylva 1” și a câștigat locul 2 la finala europeană și a două echipă “Carmen Sylva 2: Operation Eagle Dive” care a câștigat locul 1 la CanSat România iar la etapa europeană au fost la un pas de a urca pe podium.

„Noi suntem a treia echipă care va reprezenta liceul. Care este misiunea pe care ne-am ales-o? Pentru că misiunea principală este aceeași pentru toate echipele aceea de a măsura temperatura și presiunea aerului, misiunea secundară pe care noi am ales-o este să verificăm dacă planeta pe care vom ateriza este locuibilă.
În detaliu, dorim să stabilim: existența atmosferei și care e densitatea acesteia, existența bioxidului de carbon și în ce concentrație, gaze nocive, apă, un câmp magnetic care să protejeze planeta, radiații și care este spectrul și intensitatea acestora”, spun reprezentanții echipei.

Echipa Carmen Sylva 3:Inspiration este formată din 6 elevi: Olteanu Ana-Maria, Negraia Alina-Luminița, Eremia Delia-Ștefania, Cremenciuc Cătălin-George, Dincă Flavian (elevi ai clasei a IX-a A) și Stăncescu Ionuț (elev al clasei a XI-a C).

În finala competiției de CanSat România s-au calificat doar 9 echipe și va avea loc undeva prin luna mai. Echipa câștigătoare va participa la etapa europeană.

Îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMORILE EGIPTULUI ANTIC ajung, în premieră, în România

lun mart. 12 , 2018
După un turneu internațional de succes prin diferite ţări și cu peste 1 milion de vizitatori, expoziţia interactivă COMORILE EGIPTULUI ANTIC ajunge pentru prima dată la Bucureşti, începand cu 21 martie 2018, în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale care oglindesc etapele de dezvoltare […]
comorile egiptului antic

V-ar putea interesa și: