De ce a fugit Radu Mazăre

radu mazare in madagascar
Radu Mazăre în Madagascar (fotografie din arhiva personală)

Fuga lui Radu Mazăre vine într-un moment ciudat.

Este condamnat în primă instanță în dosarul Retrocedărilor, dar la o pedeapsă cu suspendare.

Cred că nici el nu se aștepta la ceva atât de blând. Până la o soluție definitivă va mai trece mult timp.

Noile dosare pe care le are sunt subțiri, în comparație cu cel al Retrocedărilor, și sunt mult mai departe de o decizie definitivă.

În plus, modificările legilor justiției ar putea să-i aducă vești bune fostului primar.

Să mai adăugăm ceva în ecuație: Mazăre nu a dat semne că se teme de ceva sau cineva, ba dimpotrivă, a luptat împotriva a tot ceea ce i s-a întâmplat.

Deci, de ce a fugit Radu Mazăre.

Să luăm în calcul două ipoteze – nu spunem că sunt adevărate, ci numai că sunt posibile.

Unu. Radu Mazăre a plecat ușor din țară, de pe Aeroportul Otopeni. Parcă a fost lăsat să plece. Și pedeapsa în dosarul Retrocedărilor este mică, spun unii. Este posibil să existe o înțelegere între sistem și fostul primar, înțelegere care să îl lase, tacit, pe acesta din urmă să plece? A fost Radu Mazăre o sursă bună de informații pentru procurori?

Doi. Pe 14 decembrie, Avraham Morgenstern era capturat în Argentina, în timp ce se plimba pe stradă. Morgenstern este coinculpat, alături de Mazăre, și are legături cu importanți oameni de afaceri israelieni, care au lucrat de-a lungul timpului cu Mazăre și care – cel puțin unii dintre ei – au probleme mari cu justiția din România. Elan Schwartzenberg este unul dintre ei. Oameni foarte importanți însă și foarte influenți, nu numai în România, dar și în Israel. În acest punct, ne întrebăm nu „de ce”, ci „de cine” fuge Radu Mazăre? De justiția din România sau de foștii parteneri de afaceri?

Ultima întrebare: unde a fugit Radu Mazăre? El spune că în Madagascar, unde are și afaceri. O afirmație care are sens. Interpol are însă un birou în Madagascar, ceea ce face mai simplă o eventuală reținere a sa. Dacă a plecat într-adevăr în 25 decembrie, așa cum spun unele surse, înseamnă că ar putea fi oriunde în lume.

Răspunsurile la întrebările de mai sus le vom avea în funcție de cât de repede va fi reținut (dacă va fi) și readus în România. Polițiștii de aici au început deja demersurile.

Vă recomandăm și:

Mesajul lui Radu Mazăre, după ce a fugit din România


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN. Două motive pentru care nu trebuie să folosiți petarde

Dum dec. 31 , 2017
Dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, atrage atenția asupra celor pe care îi numește „petarzi”. „În atenția petarzilor, a celor care își doresc să bubuie la trecerea dintre ani. Sunt animale care aud de 50 de ori mai bine decât noi, care nu înțeleg […]
Adrian Bîlbă, acvariul din constanta

V-ar putea interesa și: