Nu transformați canalizarea în groapă de gunoi. Pericol de inundații

Raja canalizare
Angajat al RAJA verifică sistemul de canalizare

În fiecare an, echipe de lucrători din cadrul Secției Canal desfășoară un amplu program de curățare și verificare a sistemului centralizat de preluarea a apelor pluviale și de canalizare. Astfel, anual, încă din primăvară, dupa un program bine stabilit, echipele RAJA verifică și, unde este necesar, intervin în curățarea și degrevarea sistemului de canalizare. De cele mai multe ori, eforturile făcute pentru desfășurarea acestui program sunt nule, deoarece an de an, în cadrul acestei campanii lucrătorii Secției Canal descoperă de fiecare dată alte obiecte și diverse resturi de construcții, care îngreunează funcționarea sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.

Deși pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe rețelele cu diametre mari – ovoide, echipele de intervenție au descoperit, aruncate, de la resturi menajere, diverse bucăți de materiale plastice și resturi de componente metalice destul de mari, până la triciclete uzate, anvelope și chiar obiecte sanitare. Dar, în cele mai multe situații, sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de contrucții, de la cărămizi, dale si bucăți de beton, până la saci de ciment, pietriș sau diverse bucăți de faianță și gresie. Toate acestea împiedică scurgerea apelor și implicit sunt responsabile de nefuncționarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiții, zonele unde cetățenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi, riscă să fie inundate chiar și la cea mai mică aversă de ploaie.

În această perioadă, echipele de intervenție RAJA vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situații, unde an de an au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor, dar totodată rugăm toți abonații care și-au făcut un obicei din a transforma canalizarea în coș de gunoi, să se găndească că orice rest menajer sau obiect nefunctional aruncat din comoditate în sistemul de preluare a apelor pluviale poate duce la inundarea proprietăților.

Condiția esențială în funcționarea sistemului de canalizare și preluarea a apelor pluviale este funcționarea stațiilor de pompare. Investițiile financiare imense făcute în modernizarea și automatizarea acestor sisteme sunt nule de fapt, în condițiile în care, din cauza suprasolicitărilor sau a rafalelor de vânt, liniile de alimentare cu tensiune sunt avariate. În lipsa energiei electrice, stațiile și implicit sistemul de canalizare nu pot funcționa.  În această situație, societatea noastră nu poate decât să anunțe avaria apărută imediat și să spere că furnizorul de energie va reuși să remedieze situația în cel mai scurt timp.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce surprize au găsit angajații RAJA în canalizare

mie oct. 14 , 2015
În cadrul acţiunii de astăzi, de curăţare a sistemului de preluare a apelor pluviale şi de canalizare, efectuată de lucrătorii RAJA Constanţa, pe bulevardul Mamaia, în apropiere de intersecţia cu strada Turda, echipele au descoperit, într-un cămin de vizitare, mai multe anvelope uzate, saci din rafie pline cu materiale de […]

V-ar putea interesa și: