Remus Cernea îl dă în judecată pe Gigi Becali

cernea becali

Deputatul de Constanța Remus Cernea a anunțat că îl dă în judecată pe Gigi Becali.

Iată declarația sa.

Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală a unei societăți democratice. Într-o societate democratică ea este însă cosubstanțială demnității umane și nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoane și nici dreptul la propria imagine.

Spațiul public românesc a fost, din nefericire, inundat de-a lungul anilor cu valuri de mesaje care promovează un discurs al urii. În loc să fie dezbătute idei, adesea s-a alunecat spre injurii și jigniri la adresa unei persoane, spre instigări la discriminare și chiar la violență. Pentru a prezerva drepturile omului și valorile democratice ale societății noastre calitatea și responsabilitatea discursului public reprezintă un factor important.

În cadrul mai multor emisiuni tv recente la care am fost invitat în studio, prin telefon a intervenit și domnul George Becali. În loc ca dialogul să fie axat pe discutarea unor idei, domnia sa s-a lansat în atacuri la persoană la adresa mea. Am făcut apel, în mod repetat, în timpul emisiunii la valorile morale luminoase din creștinism precum aceea de a cultiva toleranța și aceea de a întoarce și celălalt obraz. Domnul Becali, invocând credința sa religioasă a continuat însă în același spirit agresiv proferând atacuri la persoană și amenințări cu acte de violență.

Dar orice credință sau convingere ar avea un om, el trebuie să respecte regulile de conviețuire socială. Astfel că, prin Societatea Civilă de Avocați “Predoi și Asociații”, îl voi chema pe domnul Becali în instanța civilă pentru a răspunde pentru afirmațiile făcute. Una este să exprimi opinii și altceva este să transformi o persoană într-o țintă a insultei și calomniei.

Nu numai persoana mea a fost ținta atacurilor domnului Becali, ci și minoritățile sexuale, minoritățile etnice și femeile față de care dânsul își afirmă opoziția față de ideea ca acestea să aibă drepturi egale cu bărbații. Întreprind acest demers pentru a contribui la protejarea tuturor celor care devin victimele predilecte ale discursului urii în țara noastră. Acțiunea în instanță poate contribui semnificativ la întărirea democrației prin ridicarea gradului de civilizație a discursului și dezbaterilor publice din țara noastră întrucât sentința pe care o sper că va fi decisă de instanță va avea nu doar un caracter sancționator, ci și unul profilactic.

Secvențe din respectiva emisiune pot fi vizionate aici:

http://m.b1.ro/stiri/eveniment/replici-acide-in-direct-gigi-becali-eu-nu-te-tratez-pe-tine-cu-niciun-respect-pentru-ca-tu-ai-demoni-remus-cernea-va-intorc-si-celalalt-obraz-becali-si-celalalt-obraz-sa-il-intorci-si-o-sa-ti-l-scuip-video-155307.html

Primul pas constă în solicitarea de a primi înregistrarea completă a emisiunii din partea postului tv. Ulterior vom depune chemarea în judecată față de domnul George Becali. Detalii despre argumentele juridice invocate voi prezenta opiniei publice la momentul depunerii lor în instanță.

Remus Cernea

One comment

  • cernea&co ecologistul lui peste prajit care se lega cu lantul cand era vorba sa se ridice o biserica langa un parc, iar acum cand city mall a distrus jumate de parc nu a avut nici o reactie…acestia nu sunt ecologisti, sunt ong-urile lui soros care vor sa distruga neamul nostru romanesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *