Trafic de coșmar pe strada Poporului. Mai strânge cineva zăpada sau așteptăm primăvara? VIDEO

strada poporului

Să conduci pe strada Poporului din municipiul Constanța este o adevărată aventură. Deși au trecut trei săptămâni de la codul roșul de ninsoare și viscol, aici tronează și acum munți de zăpadă, care ocupă trotuarul, o bună parte din locurile de parcare și o parte din carosabil.

În unele locuri nu este loc pentru două autoturisme, așa că șoferii se înțeleg din priviri. Dacă se înțeleg, pentru că sunt și cazuri când claxonatul și înjurăturile sunt cheia pentru prioritatea de trecere.

Colac peste pupăză, mulți șoferi își parchează mașinile pe unde apucă, îngustând și mai mult zona carosabilă. Dacă este vorba despre o dubă, lucrurile se complică și mai mult. Și dubele sunt o prezență deasă în zonă, strada Poporului fiind cunoscută pentru numărul mare de magazine auto.

Lucrurile stau mai rău pentru pietoni, nevoiți să meargă pe stradă, să facă slalom printre autoturisme.

Potrivit contractului încheiat în anul 2008 între Primăria Constanța și SC Polaris M. Holding, aceasta din urmă care ca obligații, prevăzute clar în articolul 2, ”curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice”. Subliniem că este vorba și de transport. Un contract de 335 de milioane de euro pe 25 de ani, la care se adaugă alte sute de milioane, cerute ca urmare a ajustării tarifelor și/sau a penalităților de plată pentru facturile neplătite. Vom reveni însă asupra acestui subiect.

”Mai strânge cineva zăpada sau așteptăm primăvara?”, se întreabă mulți dintre cei care locuiesc în zonă sau trec pe strada Poporului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *