60% din absolvenții UMC își găsesc un loc de muncă în domeniu VIDEO

Universitatea Maritima din Constanta

„Ce vei face când vei termina facultate?” Este o întrebare la care mulți tineri, din păcate, nu au răspuns. Pentru absolvenții Universității Maritime din Constanța, lucrurile stau însă diferit. 60% dintre ei vor răspunde că, după terminarea facultății, își vor găsi un loc de muncă în domeniul în care au studiat. Un procent foarte bun.

S-a ajuns aici prin eforturile conducerii universității. Pentru viitorii marinari, voiajul de practică este obligatoriu, dar e greu de găsit. Conducerea UMC le oferă însă nu numai posibilitatea de a-și face cadeția, ci de a o face cu bursă. O bursă consistentă.

„Pentru ca studenții să îi găsească de muncă după ce vor termina facultatea, ei trebuie sa facă practica pe nave comerciale. UMC are 110 oameni care astăzi fac practică. În anul care a trecut, numărul de studenți depășește 700 de studenți. Foarte multa lume trăiește într-un trecut prin care dacă se lamentează este perfect. Noi nu trebuie sa ne lamentăm. Bursa pe care o oferă programul Erasmus este de 720 de euro. Gradul de angajabilitate în domeniu este în jur de 60%.”, spune Cornel Panait, președinte Senatului UMC.

În plus, există contracte de intership cu diverse firme și aceste contracte se pot transforma în contracte de angajare. Vorbim despre firme importante cu activitate la uscat, nu pe mare.

UMC are specializări foarte căutate pe piața muncii. De exemplu, cea de inginerie electrică. La un moment dat, forurile internaționale au decis că nu mai este nevoie de electricieni pe nave, așa că școlile superioare din lume nu i-au mai pregătit. UMC a continuat să facă, iar, de câțiva ani, s-a revenit asupra decizie: pe nave este nevoie de ingineri, iar penuria la nivel mondial este imensă. Este atât de mare încât parteneri din Grecia au solicitat UMC să deschisă o filială acolo pentru a le pregăti studenții.

Cornel Panait a mai subliniat un lucru important: în țări cu nivel de trai ridicat, numărul studenților la marină este mic. De pildă, Universitatea Maritimă din Tokyo are 450 de studenți, în toți anii, în condițiile în care Japonia este o forță în marina mondială. De aceea, specialitățile oferite de UMC sunt cu atât mai căutate pe piața muncii.

Detalii despre ce oferă UMC, despre toate specialitățile, condițiile de înscriere, dar și despre viitorul absolvenților puteți afla din emisiunea Realitatea locală, difuzată de Dobrogea TV, pe care o găsiți mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gala Premiilor UNITER - moment de gală pentru Teatrul de Stat Constanța

lun iul. 19 , 2021
În această seară, GALA PREMIILOR UNITER – sărbătoarea Teatrului românesc – are loc pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București, începând cu ora 21.00. Doamna Ileana Ploscaru, marea actriță a teatrului constănțean, va fi distinsă cu „Premiul pentru întreaga activitate”. Anul acesta doamna Ploscaru a împlinit 90 de […]

V-ar putea interesa și: