Protocol pentru protejarea siturilor arheologice din județul Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, managerul Institutului Național al Patrimoniului, Ștefan Bâlci și directorul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan”, Eugen Nicolae, au semnat astăzi, protocolul tripartit de colaborare, ce vizează protejarea siturilor arheologice din județul Constanța. Acest document reprezintă o continuare a vechiului protocol de colaborare derulat între cele trei instituții, în intervalul 2017-2020.

La întâlnire au participat, de asemenea, vicepreședintele CJC, Petre ENCIU, precum și reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și ai Direcției Generale de Proiecte din cadrul CJC.

„Semnarea acestui protocol este un demers important la nivel național care oferă foarte multe avantaje. Îmi doresc ca soluțiile propuse să conducă la un rezultat final apreciat la nivel național, iar patrimoniul cultural dobrogean restaurat și pus în valoare, să reprezinte un pol important în dezvoltarea durabilă a județului Constanța. În acest sens, instituția pe care o conduc va asigura tot suportul solicitat”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Tot astăzi, la sediul Institutului Național al Patrimoniului, a avut loc o întâlnire de lucru cu toți factorii implicați în derularea proiectului „Restaurarea și punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Histria”. Scopul principal al întâlnirii a vizat identificarea unor soluții punctuale de deblocare a impasului administrativ în care se află, la acest moment, proiectul european.

„Vreau să îmi exprim mulțumirea, față de reprezentanții Ministerului Culturii pentru că au răspuns eficient solicitărilor noastre, prin implicarea activă în deblocarea din punct de vedere legal a unei situații delicate în care se află astăzi acest proiect. De asemenea, apreciez efortul, promptitudinea și asumarea reprezentanților Institutului de Arheologie, care au susținut și sprijinit acest proiect în toate etapele sale de realizare. Îmi doresc ca împreună să identificăm cele mai corecte soluții tehnice pentru ca această investiție să fie finalizată”, a mai declarat Mihai Lupu, președintele CJC.

Citește și: Comorile Dobrogei: cetatea Histria, lupte de gladiatori și o biserică îngropată. Excursie de o zi FOTO VIDEO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Protocol pentru protejarea siturilor arheologice din județul Constanța

  1. ritmul descoperirilor arheologice in judet este extrem de lent In bulgaria( dupa un reportaj pe discovery ) s-au studiat majoritatea tumuliror iar rezultatul a fost spectaculos : cantitati mari de obiecte din aur si argint ( daca ne referim doar la valoare materiala ) si o imensitate de altele cu valoare arheologica inestimabila La noi ? ioc Personal nu am auzit sa se sape la vre-o movila .In general sint descoperiri accidentale sau pe situri vechi deja cunoscute .Comoditate ? lipsa de profesionalism sau saracie Asta din urma nu se pune avind in vedere ce valori se pot gasi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii ar putea merge la școală chiar și în scenariul roșu

vin mart. 5 , 2021
Elevii ar putea merge la școală chiar și în scenariul roșu, după ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor. Acesta cere să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul […]
elevi

V-ar putea interesa și: