În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

Berlin (foto sus) versus Constanța
Berlin (foto sus) versus Constanța

Noul regulament de parcare din Constanța prevede un abonament de 199 de lei pe an pentru cei care vor să parcheze la periferia orașului, în fața casei, lângă bloc – bani pentru care nu se asigură și un loc de parcare.

Am comparat, zilele trecute, acest tarif cu cel din Bruxelles, unde parcarea rezidențială costă 10 euro pe an. Detalii aici:

În Bruxelles, salariul este de 3,44 ori mai mare decât în Constanța, iar parcarea rezidențială este de 4 ori mai ieftină

Vă propun să ne aruncăm privirea spre o altă capitală europeană, una aflată într-o țară în care mașinile sunt o cvasi-religie: Germania.

În Berlin, rezidenții trebuie să cumpere o vinietă pentru a parca în cartiere, după ce primăria a introdus un management complex al locurilor de parcare. Vinieta aceasta despre care vorbim – un sticker, de fapt – costă 20,40 de euro și are valabilitate de 2 ani. Cu alte cuvinte, costă 3 cenți pe zi, adică circa 14 bani. Așadar, 10,20 de euro pe an îi costă pe berlinezi ceea ce pe constănțeni îi costă 199 de lei, adică peste 40 de euro. (Detalii AICI).

Berlin a introdus reguli speciale pentru vizitatori. Aceștia trebuie să-și ia un tichet de la parcomat, iar prețul este de 2 euro pe oră, fiind așteptată o majorare la 3 euro pe oră. Vizitatorii care stau mai mult pot opta pentru o vinietă care costă 25 de euro și este valabilă cel mult 4 săptămâni.

Salariul net în Berlin este, potrivit numbeo.com, echivalentul a 12.111 lei pe lună, de 3,54 ori mai mult decât în Constanța (2.665 lei pe lună).

COMPLETARE. Încă ceva despre parcarea în Berlin. Sunt multe zone în oraș în care se poate parca gratuit. Majoritatea parcărilor cu taxă au un orar, nu se plătește non stop. În cele mai multe se achită parcarea de luni până vineri, între 9.00 și 20.00, și sâmbăta, între 09.00 ș 18.00. În rest e gratis. În Constanța se plătește 24 de ore din 24.


Vă recomandăm și:

Regulamentul parcărilor a fost aprobat de consilierii municipali din Constanța

Cum vom parca în Constanța. Ce e bun și ce e prost în noul regulament

De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

Nu Poliția Locală, ci Confort Urban SRL va verifica dacă v-ați plătit parcarea. Angajații vor avea case de marcat mobile și camere de 360 de grade, ca cei de la Google


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “În Berlin, parcarea rezidențială costă de 4 ori puțin decât în Constanța. Salariile sunt de 3,54 ori mai mari

  1. Păi normal că Moș Teacă trebuie să facă rapid rost de niște bani de ciordeală pentru acoliți, că altceva nu știe politrucul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalele covid din Constanța, din ce în ce mai goale

vin apr. 30 , 2021
Din ce în ce mai puțin persoane sunt internate din cauza covidului. În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt 198 de bolnavi, dintre care 188 din județul Constanța și 10 din alte județe. Numărul total de paturi este de 622, ceea ce înseamnă că 68,17% din paturi sunt […]
spital boli infectioase constanta

V-ar putea interesa și: