Constanța nu va avea parc industrial. Primarul dă vina pe USR și PSD și le cere constănțenilor să-i tragă la răspundere pe consilieri

vergil chitac

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat, azi, că municipiul nu va acea nici parc industrial, nici stație de compost, pentru că s-ar opune consilierii USR și PSD. Din acest motiv, edilul le cere constănțenilor să-i tragă la răspundere pe cei responsabili, pe care îi acuză că au interese obscure.

Iată declarația primarului, așa cum a fost publicată pe pagina sa de Facebook.

„Am declarat și cu alte ocazii că terenurile Constanței s-au evaporat. Ca și cum n-ar fi existat. Potentații vremurilor apuse și le-au împărțit între ei, precum pungașii prada. Așadar când am avut nevoie să identificam trei loturi pentru tot atâtea grădinițe noi, n-a fost cu putință. Am găsit doar două. De această problemă ne vom lovi mereu. Nu vom avea terenuri pentru creșe, grădinițe, școli, dispensare, spitale, parcuri sau spații industriale. Pentru asemenea obiective vitale vom sta cu mâna întinsă la alte autorități, vom fi nevoiți să expropriem sau să cumpărăm, cheltuind bani publici. Pe lângă mulți bani, mai trebuie și să așteptăm parcurgerea unor proceduri atât de greoaie, încât proiectele vor fi întârziate cu anii.

În aceste condiții, mă întreb care ar fi interesul consilierilor locali de a respinge proiecte prin care am dobândi, cu titlu gratuit, de la alte autorități, suprafețe impresionante de teren. De ce s-ar opune consilierii locali preluării, cu titlu gratuit, a Lacului Tăbăcărie? E mai bine să rămână în paragină și să afecteze imaginea de ansamblu a parcului, în loc să le reabilităm împreună?

De ce s-ar opune consilierii locali preluării Portului Tomis? Exploatat, contra unei chirii modice, de rămășițe ale caracatiței ce a sugrumat orașul și care scoate pe blat din țară veniturile grase încasate din chirii declarând ani de ani profituri infime. Nu ar fi mai bine să revină orașului ca să-l putem întreține corespunzător spre bucuria constănțenilor și a turiștilor?

De ce s-ar opune consilierii locali preluării cu titlu gratuit a câtorva zeci de hectare de teren de la Ministerul Afacerilor Interne? Terenuri necesare pentru construcții utile desfășurării serviciilor publice și edificării unui parc industrial ce va genera investiții, locuri de muncă și dezvoltare locală. Parc industrial pe care îl au chiar și unele sate, de ani de zile, dar Constanța, nu.

Ce interese mână consilierii locali să se opună măririi patrimoniului imobiliar al municipiului, creșterii calității vieții constănțenilor, ecologizării și creșterii calității factorilor de mediu, a numărului locurilor de muncă, creșterii veniturilor pe plan local?

Concluzia este una singură: toți consilierii locali care au votat împotriva acestor proiecte au alte interese decât ale constănțenilor. Interese personale și meschine…

Mă refer la consilierii USR care au sperat că abținerea la votul pentru proiectele vizând preluarea lacului Tăbăcărie și portului Tomis ar putea genera respingerea acestora. Pentru mine, abținerea la vot este – întotdeauna – neasumare.

Mă refer, totodată, la toți consilierii USR și PSD care fie s-au abținut, fie au votat împotriva preluării celor 35 de hectare de la MAI. Proiectul a fost respins. Drept pentru care nu vom avea nici stație de compost, nici parc industrial.

Voi iniția multe asemenea proiecte pe care le voi supune votului consilierilor locali. Rolul dumneavoastră, dreptul dumneavoastră este de a-i trage la răspundere pe toți cei care se opun, cerându-le explicații cu privire la interesele ce i-au determinat să se opună.

Aveți încredere!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 comentarii la “Constanța nu va avea parc industrial. Primarul dă vina pe USR și PSD și le cere constănțenilor să-i tragă la răspundere pe consilieri

  1. hai sictir chitac,vrei tu sa preiei tot dar nu te uiti in ograda ta sa vezi cum administrezi ce ai deja,adica cum nu intretii deloc si mai rau degradezi…..si mai ai pretentia sa ceri incredere……nu ca ar fi si astia de la usr mai breji,tot o apa si un pamant…

  2. @ misule tu stii ce spui ? inima ta bate pentru psd Mazare stia !dar sa te lamuresc : parcul industrial nu este ala in care te plimbi Ia exemplu oraselor din ardeal unde astea sint pe mina mare Aduc bani buluc la vistieria locala Ce-i rau in asta ? ce-i deranjeaza pe consilieri ? nu mai facem nimic ca ,, probabil ,, primarul va fura apoi tipam ca nu face nimic

  3. Domnule Chitac, pana la parcurile industriale despre care tot vorbesti dumneata ai o gramada de institutii publice in subordine care sunt vai de capul lor. Esti primar ai prim ministru de la matale din partid hai sa ne arati in urmatorii 3 ani ce poti face cu portul maritim, arata-ne ce poti face cu turismul arata-ne ce poti face cu infrastructura arata-ne ca poti administra un oras si dupa vorbim despre parcuri industriale, hai sa fim seriosi. Acum sunt consilierii dar cand ati impartit placinta nu ati discutat despre asa ceva ati vb doar de functii si care cum ia fiecare cate o licitatie. Impune te in sedinte nu te mai plange ca o virgina pe facebook. Eu te inteleg ca nu prea te pricepi dar macar asculta la cei din jur ca poate ai ce sa inveti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Multinaționalele vor fi obligate să plătească un impozit minim pe profit. În România, multe raportează pierderi

joi iul. 1 , 2021
Un număr de 130 de state au ajuns joi la un acord asupra unei reforme a impozitării companiilor multinaţionale, ce prevede în special instituirea unui impozit minim pe profit, de cel puţin 15%, a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), transmite AFP. „După ani de lucrări şi negocieri […]

V-ar putea interesa și: