Imaginați-vă următoarele scene. Un individ încearcă să sugrume un tânăr, folosind o tehnică de lupte. Același ins aruncă de la balcon, o sticlă de șampanie spre două fete și un scaun pe mașinile parcate. Apoi îi promite unei mame o sumă de bani pentru a-și ucide fiul. Revenim la balcon, pentru că de aici îi aruncă ochelarii de vedere unui tânăr. În plus, provoacă mai multe persoane din jur.
Să știți că toate acestea s-au petrecut în realitate. Pe litoralul românesc, în nordul stațiunii Mamaia.
Din fericire, polițiștii și-au făcut treaba și l-au reținut pentru 24 de ore, pentru că l-au considerat, pe bună dreptate, pericol public.
Cazul a ajuns celebru și pentru că a fost popularizat pe pagina de internet a Poliției Române.
„A fost reținut, pentru 24 de ore. Va trebui să explice motivele pentru care a avut acest comportament, deși nu există o logică în tot ce a făcut. Un asemenea comportament este complet intolerabil. Dacă vrei să fii celebru sau vrei să fii apreciat, fă-o legal și într-un mod civilizat.”, este mesajul Poliției.
Din păcate, individul a fost eliberat de judecători. Aceștia au decis că nu merită nici să stea în arest la domiciliu. Măsura luată este controlul judiciar. Asta înseamnă că, la anumite intervale, va da cu subsemnatul la poliție.
Dacă între timp mai aruncă încă o sticlă și chiar nimerește niște fete? Dacă ar fi fetele voastre? Dacă se întâmplă ceva mai grav?
Ce va învăța acest ins din „pedeapsa” judecătorilor? Nu cumva aceasta îi va da apă la moară?
Nu cumva e nevoie ca cei care judecă așa să fie judecați la rândul lor? E bună sau nu o secție care să se ocupe de deciziile magistraților?