Proiectul „Culture in eternity”, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia

Astăzi, 26 noiembrie 2021, în sala de consiliu a Primăriei municipiului Medgidia a fost organizată conferința de presă privitoare la încheierea proiectului „Culture in eternity”, cod proiect: ROBG – 423, din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră, INTERREG V-A România – Bulgaria 2014-2020.

Activitățile s-au desfășurat pe o perioadă de 38 de luni, începând din anul 2018 până în prezent.

Liderul proiectului a fost municipiul Elena localizat în regiunea Veliko Târnovo, Bulgaria.

Bugetul total alocat proiectului a fost de 1.411.373,15 €, sumă din care municipiul Medgidia a beneficiat de 449.042,28 €.

Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural și promovarea turismului cultural între partenerii din regiunea transfrontalieră.

Parteneriatul a fost creat cu scopul de a asigura creşterea interesului transfrontalier al patrimoniului cultural al celor doi parteneri.

Elena și Medgidia sunt municipii cu un bogat patrimoniu cultural și cu un potențial ridicat de a dezvolta atracția turistică într-un mod competitiv.

Activitățile stabilite în implementarea proiectului au fost următoarele:

  • Construirea unei galerii de artă;
  • Tabere de pictură – 4 tabere, câte două organizate la fiecare dintre parteneri, dintre care partea română a organizat tradiționala Tabără Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu”;
  • Ateliere creative – 12 ateliere (4 evenimente pentru fiecare an de proiect) cu tematici precum: pictură pe apă, decupaj și pictură pe lemn, decupaj și pictură pe ceramică și decupaj și pictură pe carton;
  • Organizarea a două ediții ale Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice-”Dapyx”;
  • Elaborarea unei strategii de valorificare și popularizare a patrimoniului cultural și promovare a turismului cultural între municipiile Elena și Medgidia;
  • Pregătirea de pachete turistice comune – patru pachete, cu accent pe turismul cultural și de festival.

La eveniment au fost prezenți membrii echipelor de management ale partenerilor român și bulgar, care au prezentat un raport de activitate al acțiunilor întreprinse de-a lungul celor 3 ani de colaborare în cadrul proiectului.

Realizarea integrală a obiectivelor proiectului denotă un succes indubitabil care contribuie la dezvoltarea culturală a ambelor comunități.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum se va desfășura pelerinajul la mănăstirea Sf. Andrei

vin nov. 26 , 2021
Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a făcut azi precizări referitoare la pelerinajul de pe 30 noiembrie la mănăstirea Sfântului Andrei. „Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanță pentru noi, întreaga comunitate de credincioși din țară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona […]

V-ar putea interesa și: