ISJ Constanța va organiza simulări ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza, în ultima săptămână de școală a fiecărei luni, simulări județene ale examenelor naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și, respectiv a XII-a – a XIII-a. Prima simulare de acest fel se va desfășura în perioada 26-27 ianuarie 2022, pentru Evaluarea Națională și, respectiv, 26-28 ianuarie 2022, pentru BAC. Pentru următoarele luni, vor fi comunicate datele cu cel puțin o săptămână înainte.

Simulările se vor desfășura până în luna mai, exceptând luna în care vor fi organizate simulări naționale. Fiecare unitate de învățământ va putea opta, în funcție de contextul pandemic, de resursele avute la dispoziție, de solicitările venite din partea părinților și a elevilor etc, să participe la aceste simulări județene, lista cu unitățile de învățământ în care au fost susținute urmând a fi făcută publică în fiecare lună.

Subiectele vor fi elaborate în cadrul grupurilor de lucru realizate la nivelul inspectoratului școlar, asigurându-se astfel o abordare unitară, concordanța cu programa școlară și cu stadiul parcurgerii materiei. Vor fi extrase din mai multe variante propuse, astfel încât rezultatele obținute de elevi să reflecte obiectiv nivelul cunoștințelor acestora. Ulterior, vor fi publicate pe site-ul IȘJ. Rezultatele simulărilor județene vor fi analizate de către IȘJ Constanța, care va elabora un raport care să ofere posibilitatea unei „fotografii” a momentului pregătirii pentru examenele naționale, raport care va sta la baza unui plan de acțiune, în vederea remedierii deficiențelor constatate.

„Elevii se vor obișnui, astfel, cu atmosfera de examen și se vor familiariza cu cerințele specifice subiectelor. Părinții vor putea urmări facil evoluția progresului realizat în pregătirea examenelor. Avantajele fiecărei unități de învățământ implicate constau, în mod esențial, în posibilitatea de a regla rapid planul de pregătire deja întocmit la nivelul fiecărei discipline de examen și de a-i oferi fiecărui elev educație centrată pe nevoile și pe aspirațiile sale.”, spune Sorin Mihai, inspector școlar general.

„Obiectivul acestor simulări județene este creșterea gradului de promovabilitate la nivelul județului Constanța. Elevilor, părinților și profesorilor li se oferă, astfel, un sprijin real pentru pregătirea examenelor, atât de importante în această etapă a parcursului educațional. Ne propunem ca, prin această inițiativă, învățământul constănțean să devină din ce în ce mai performant.”, a precizat acesta.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Da’ ce, frate, am omorât pe cineva?”

lun ian. 10 , 2022
Am auzit azi, iar, o scuză folosită de mulți români când încalcă legea, normele sau bunul simț: „Da’ ce, frate, am omorât pe cineva?” Expresia asta spune multe despre cine suntem și unde suntem. Carevasăzică, legea, norma sau bunul simț nu există decât în chestiuni care au legătură cu viața […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: