În numele tatălui. Fiica regretatului doctor Unc oferă consultații gratuite

Alexandra Chiriac-Unc și Dumitru Unc în timpul unei operații. Foto: Facebook

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la PRIMA OPERAȚIE efectuată de Prof. Univ. Dr. Octavian Dumitru Unc în cadrul clinicii MACTA – prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, fiica sa, Dr. Alexandra Chiriac-Unc, va oferi CONSULTAȚII GRATUITE în specialitatea Chirurgie Estetică, în perioada 7-8 februarie 2022.

Pentru mai multe informații și programări, puteți apela numărul de telefon 0241 550 650.

Doctorul, profesorul și poetul Octavian Dumitru Unc a murit în octombrie 2020.

Alexandra Chiriac-Unc și regretatul său tată, Dumitru Unc

A fost unul dintre cei mai respectați doctori și profesori din Constanța.

Pe 5 august, spunea că „Fiecare lasă la plecarea în dincolo o urmă în sufletul cuiva.” Cu siguranță, doctorul Unc a lăsat multe urme în rândul studenților, pacienților, apropiaților, prietenilor.

Avea 63 de ani.

Din informațiile noastre, era bolnav de Covid-19. A suferit complicații în urma cărora a survenit decesul.

Prof. dr. Octavian Dumitru Unc a fost unul din cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța, dar nu numai. O personalitate care și-a văzut împlinite multe dintre visurile profesionale. A fost format la vechea școală bucureșteană de medicină și chirurgie. A preluat din avântul ctitorului facultății de medicină din Constanța, prof. dr. Vasile Sârbu și a participat la toate premierele naționale și locale care s-au desfășurat în ultimii 30 de ani în chirurgia constănțeană. A deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, o acțiune care a presupus temeritate dar și deținerea calităților unui bun manager, în prezent, clinica având 52 de angajați. Timp de trei ani și jumătate a fost între 2011-2014 șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța, perioadă când aceasta a fost clasată constant pe primele locuri în ceea ce privește eficiența și îndeplinirea indicatorilor. A împletit activitatea de chirurg, cu peste 20000 pacienți cu cea de cadru didactic din 1990, de când s-a înființat Facultatea de Medicină, și implicit Universitatea „Ovidius” Constanța, pornind de la gradul de asistent și ajungând până la cel de profesor, treaptă cu treaptă. Ca împlinire academică, a fost votat și acceptat, în unanimitate, în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din România, for din care fac parte doar câțiva medici sau chiar profesori din Constanța, dar, din 2010 și în cadrul Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei și Tehnici din cadrul Academiei Române. Este membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999, unde a obținut un premiu. A fost membru și al altor societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei. A fost autor prim și coautor a 24 de cărți, dintre care la aproape jumătate este prim autor. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2018.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cea mai mare groază a lui era ca fetițele sale să nu crească fără tată, ca el. A murit în accident

mar feb. 1 , 2022
Şapte destine s-au frânt într-un carambol sinistru pe Drumul Morţii, E85, în judeţul Iaşi. Şase tineri, colegi de muncă, au plecat de acasă fără să ştie că nu-şi vor mai vedea niciodată familia. Al şaptelea, şoferul unui camion, urma să se căsătorească. Tragedia a avut loc într-o zonă unde există […]
accident-mortal-iasi

V-ar putea interesa și: