Povestea din spatele unei poze cu iz de PR politic pe spatele refugiaților din Ucraina. Protagonistă: președinta Consiliului de Administrație al spitalului în care au murit de vii șapte oameni, Adriana Câmpeanu

Știu oameni care nu se pot uita la știrile despre Ucraina pentru că izbucnesc în plâns. Tragedia umanitară din Ucraina nu ne-a lăsat indiferenți. Constănțenii, românii, în general, au reacționat exemplar și i-au ajutat cum au putut pe vecinii noștri. Și au făcut-o în număr mare. De pildă, la scurt timp după ce a anunțat că strânge donații, Librăria Cărturești s-a umplut, la propriu, de bunuri aduse de constănțeni.

Primăria Constanța a făcut un lucru normal, de salutat: a deschis un centru de colectare în Pavilionul Expozițional din Constanța. Cine poate dona, o poate face acolo.

Și au făcut-o mulți. Foarte puțini dintre cei care au donat au vrut să se laude cu acest lucru. Așa e normal să fie.

Ne-a atras însă atenție, ieri, o serie de fotografii postat de președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, cel închis și azi, după ce mai mulți oameni au murit arși de vii. Este vorba despre Adriana Câmpeanu. A primit funcția de mai sus după ce au ajuns la putere Vergil Chițac și PNL. Înainte profesa ca medic stomatolog. Odată cu instalarea lui Chițac pe postul de primar, a fost numită și director executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul Primăriei Constanța. Se ocupă și de o chestiune abstractă, o strategie de sănătate a Constanței. În fine.

Doamna Câmpeanu a postat mai multe fotografii pe Facebook prin care anunța că se simte „entuziasmată” de mobilizarea Constanței și mulțumea „tuturor voluntarilor”. În fotografii apar însă numai câțiva tineri de la PNL.

„Constanța se mobilizează! Mulțumim tuturor voluntarilor care astăzi au venit și au ajutat la sortarea donațiilor și la pregătirea lor pentru transport! Puteți dona în continuare la Pavilionul expozițional între orele 8-20! Ajutăm Ucraina!”, este mesajul acesteia.

Cineva care știe ce s-a întâmplat acolo ne-a spus că lucrurile nu stau chiar așa. Pozele sunt reale, dar diavolul stă în detalii, nu-i așa?

Din informațiile noastre, desantul Adrianei Câmpeanu și al tinerilor de la PNL (salutăm pe această cale implicarea tinerilor) a durat circa două ore și jumătate. În acest timp au ajutat la sortare. La un moment dat, voluntarilor li s-a oferit o masă, de la restaurantele Reyna și San Marco: pizza, fripturi, cartofi prăjiți, etc. La scurt timp după, echipa menționată mai sus a plecat, lucru ce a stârnit nemulțumirea unora din cei prezenți.

Primăria lucrează acolo cu circa 20 de voluntari, care muncesc fără să-și pună poze pe Facebook, fără să încerce să câștige capital de imagine. O fac din convingere.

Revenind la cazul nostru. Sunt convins că tineri din PNL au fost bine intenționați. Au vrut să ajute. Nu te obligă nimeni să stai 8 ore, poți fi voluntar și mai puțin.

Prezența unui lider PNL, care nu are nimic de-a face cu această campanie, este însă cu totul neavenită. Nu l-am văzut, de pildă, pe viceprimarul Ionuț Rusu lăudându-se cu acest lucru, deși a fost acolo, s-a îngrijit ca totul să fie în regulă și ar fi avut tot dreptul: este o acțiune a primăriei. În schimb, președinta CA-ului de la Spitalul de Boli Infecțioase a ținut să mulțumească public și să apară pe Facebook.

Este o încercare de a atrage capital de imagine pe seama tragediei din Ucraina? La numai câteva zile după ce șapte constănțeni au ars de vii, aceasta posta, tot pe Facebook, fotografii în care se distra de minune alături de colege și prietene. Era 7 octombrie, tragedia avusese loc pe 1 octombrie. Pe 6, un alt pacient din salonul groazei murise. Decideți voi ce este.

Apropo, astăzi, 28 februarie, constănțenii așteptau ca Spitalul de Boli Infecțioase să fie redeschis. A promis primarul V. Chițac că va fi gata în decembrie, apoi, cu optimism, pe 28 februarie. A venit ziua. N-a fost să fie. Ieri, președintele CA-ului făcea poze cu cadourilor pentru sinistrații din Ucraina.

Știți ce spunea pe 2 octombrie, după tragedie, când a fost acuzată că, în calitatea pe care o deține în cadrul unității sanitare ar fi trebuit să știe că spitalul nu avea avizele de securitate la incendiu?

Iată: „În momente de cumpănă precum cele prin care trece orașul nostru, dezinformarea nu-și are nici locul, nici rostul. Noi, acum, trebuie să fim alături de familiile victimelor de la Spitalul de Boli Infecțioase, trebuie să fim alături de personalul medical, trebuie să acționăm imediat să repunem cât mai repede spitalul în funcțiune. Informații precum cea care circulă pe rețelele de socializare și care fac referire la mine sunt false.”, a declarat doctorul Adriana Câmpeanu.

Așa de mare a fost cumpăna, că peste câteva zile petrecerile erau în toi. Așa de rapid a acționat, încât, după cinci luni, spitalul este închis.

Într-o lume normală, astăzi am fi publicat o cerere de demisie.

V-ar putea interesa și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum se circulă pe șoselele din județul Constanța

lun feb. 28 , 2022
Astăzi, în ultima zi de iarnă calendaristică, a nins în județul Constanța. Vântul bate cu putere. Cei de la RAJDP spun că „se circulă pe toate drumurile județene.” Carosabilul este umed șu sunt porțiuni unde viscolește, spulberând zăpadă pe carosabil. „Se intervine pentru a nu se forma suluri de zăpadă. […]

V-ar putea interesa și: