De ce cresc prețurile în imobiliare și cine cumpără etaje întregi la stadiul de proiect

Marian Mureșanu, managerul agenției imobiliare Terra Development, a fost invitat în emisiunea „Punctul pe i”, la Tomis TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi

Războiul din Ucraina și creșterea prețurilor nu au reușit să oprească apetitul constănțenilor pentru imobiliare. După o scurtă perioadă de așteptare, vânzările au reînceput în forță.

Marian Mureșanu, managerul agenției Terra Development, a precizat, în emisiunea „Punctul pe i”, moderată de jurnalistul Cristian Hagi, care sunt noutățile de pe piață, cum evoluează prețurile, care sunt cele mai căutate cartiere din Constanța, dar și cele mai căutate comune și orașe din apropiere.

Acesta a subliniat că a fost, la începutul războiului, o teamă în rândul populației, care a durat două trei săptămâni, dar lucrurile și-au revenit. Lucrurile au revenit apoi la normal.

„Pe unele segmente au crescut prețurile, nicidecum nu au înghețat. Au început să sune iar telefoanele, au început vizionările. Lumea construiește, văd că nu s-a oprit nimeni”, a precizat acesta.

Marian Mureșanu a subliniat că prețurile au crescut în principal din cauza creșterii prețului la materialele de construcții.

„BCA-ul era undeva la 600-700 lei paletul, iar acum este 1000 și ceva. Acum a explodat. Fierul a fost 4 lei sau 3,8, iar acum este 5,8 lei. Creșterile sunt la toate materialele de construcții. A devenit periculos pentru dezvoltatori să lucreze cu preț ferm, pentru că până termini clădirea poți avea surpriza creșterii materialelor de construcții.”, a mai spus.

Cu toate acestea, există persoane care își cumpără apartamente în stadiul de proiect, pentru că au două avantaje: îl cumpără la un preț mai mic și își aleg apartamentele pe care le doresc. Ba mai mult, sunt oameni care au cumpărat etaje întregi.

„Nu sunt numai români. Avem foarte mulți clienți din Turcia care au venit să vândă ciment, fier, sau chiar să cumpere câte un etaj întreg.”, a precizat acesta.

Apropo de Turcia, Marian Mureșanu a afirmat că un apartament de două camere în Antalya, din care se poate vedea marea, a fost cumpărat recent cu 82.000 de euro.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.

Vă recomandăm și:

Cât de mult se construiește în Constanța. Cifre oficiale

În vizită la Energia Residence. Cum arată apartamentele VIDEO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “De ce cresc prețurile în imobiliare și cine cumpără etaje întregi la stadiul de proiect

  1. Extraordinar, și apă e uda. Incredibil, nu îmi vine să cred, cum poate un dezvoltator să spună că vor crește prețurile ? Doar nu are vreun interes și Doamne ferește să taie din marjă lor de profit să mențină preturile la un nivel suportabil pentru vremurile prin care trecem. Acum serios, preturile cresc dar cererea se duce in jos, nu va mai lăsați prostiți de acești indivizi care spun replica „ia-l acum fratic că apartamentele astea se dau în câteva ore de la publicare” doar că formulată mai pompos. Vedem în 4-6 luni care sunt preturile adevărate de tranzacționare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jandarmeria Română a împlinit 172 de ani

vin apr. 1 , 2022
Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 172 de ani  de când Domnitorul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a reformat sistemul de ordine publică prin înfiinţarea Corpului de Jandarmi, o instituţie necesară deopotrivă asigurării libertăţilor cetăţeneşti a ordinii de drept în stat, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe […]

V-ar putea interesa și: