Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei într-o săptămână

anaf

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei în urma verificărilor, de săptămâna trecută, la peste 600 de firme, a anunţat, marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat de presă.

ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a demarat o serie acţiuni de control operativ. Astfel, în perioada 18-20 mai 2022 s-au desfăşurat controale la contribuabili care importă, achiziţionează intracomunitar şi desfăşoară comerţ cu legume-fructe în principalele centre angro din ţară şi la societăţi care extrag nisip şi pietriş (balastiere).

„Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei şi pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei”, a afirmat săptămâna trecută preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

În primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăţi din întreaga ţară şi au aplicat sancţiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi şi confiscări), din care peste 500 de amenzi contravenţionale în valoare de peste 2,8 milioane de lei şi aproximativ 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, şase depozite au fost sigilate, iar marfă de circa 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligaţie legală, existenţa documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar şi a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obţinute din comercializarea mărfurilor, produse deţinute fără documente justificative, desfăşurarea activităţilor fără îndeplinirea condiţiilor legale de declarare/autorizare.

„Plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate sociala, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice”, a mai declarat preşedintele ANAF.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scriitorul Angelo Mitchievici își lansează cartea Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare

mar mai 24 , 2022
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța,cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, în colaborare cu Editura Humanitas,organizează VINERI, 27 mai 2022, ora 1730,în Aula Bibliotecii, lansarea de carte a scriitorului Angelo Mitchievici, Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare (Humanitas, 2022). Totodată, scriitorul Angelo Mitchievici va susține […]

V-ar putea interesa și: