Patru plaje pentru persoane cu dizabilități pe litoralul românesc

Plaja din Năvodari

Pentru al VI-lea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități plaja accesibilizată de la Pupa Beach, din stațiunea Mamaia, pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras în stațiunea Mamaia un număr foarte mare de  persoane cu nevoi speciale veniți atât din țară, cât și de peste hotare. În acest sezon estival pe această plajă, vă sunt puse la dispoziție două scaune flotabile dedicate în special persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu dizabilități a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și Mare pentru TOȚI”, cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Plaja din Mangalia

„În anul 2021 am reușit să ne extindem și să accesibilizăm încă două plaje: Plaja Ancuței din Năvodari, și Plaja Lebedelor din Mangalia. În acest sezon estival,pe aceste plaje veți găsi câte un scaun flotabil pentru persoane cu dizabilități. Mai mult, anul acesta am reușit să mai adaugăm încă o plajă, Blanco Beach din stațiunea Mamaia, în lista plajelor accesibilitate de pe litoralul Mării Negre, unde vă așteaptă un scaun flotabil. Cu fiecare an care trece, am reușit să extindem proiectul „Plajă și Mare pentru Toți”. Așa că, în acest moment, ne putem mândri cu un număr de patru plaje accesibilizate pe litoralul Mării Negre. Ce este mai frumos decât să vedem din ce în ce mai multe persoane că reușesc să ajungă la plajă și să se bucure din plin de apa mării?”, spun reprezentanții asociației.

 Regăsiți, mai jos, câteva impresii ale persoanelor care s-au bucurat în fiecare an de accesul pe plajele accesibilitate.

  • „Numele meu este Aurel și sunt din Rm. Vâlcea. Folosesc plaja de la Pupa Beach, Mamaia, destinată persoanelor cu dizabilități în fiecare an, de la inaugurare. Sunt foarte încântat de această inițiativă, a Asociației Împreună pentru Viitor Constanța, o echipa care este un exemplu de devotament și dăruire la această acțiune. În fiecare an s-au întâmplat schimbări, majoritatea în bine, probleme sunt încă la locurile de parcare a automobilelor persoanelor cu nevoi speciale unde le gasim ocupate de mașini care ar trebui să parcheze în altă parte. Tăietura în bordură pentru a putea trece cu fotoliul rulant din parcare pe trotuar a fost benefică pentru noi. În rest să ne revedem cu bine!”
  • „Sunt Mioara din București și în calitate de părinte al unui tânăr cu dizabilități fizice țin să mulțumesc foarte mult și să îmi exprim recunoștința Asociației Împreună pentru Viitorul Constanța care s-a implicat în accesibilizarea plajelor de pe litoralul românesc. Datorită compasiunii și empatiei persoanelor din această asociație, copiii și tinerii în fotoliu rulant se pot bucura de mare (această irezistibilă plăcere) la fel ca toți oamenii. Fără eforturile făcute de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, persoanele cu dizabilități locomotorii erau private de bucuria verii, pentru că nu se poate manevra un scaun rulant prin nisip și cu atât mai puțin prin apă. Mai mult, din căutările de pe internet nu am văzut să existe plaje accesibilitate în țările vecine (Bulgaria și Grecia). Multumim încă o dată acestor oameni care au avut grijă să facă viața mai frumoasă și mai aproape de normalitate pentru persoanele care fără voia lor sunt în dificultate.”
  • „Suntem Luminița și Daniel, părinții lui Daniel din Hunedoara. Daniel este în căruț de când s-a născut. Este un „copil” adult (are 21 de ani) și este o bucurie să îl avem. Ne bucurăm nespus de plaja amenajată corespunzator. Salutăm această inițiativă și MULȚUMIM! Da, Mulțumim pentru că sunt persoane care se gândesc și pun în fapt lucruri concrete care ne fac nouă „Viața” mai bună și mai ușoară”.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Atracție inedită în Constanța: De Historia Urbis - gardă de onoare la statuia Lupa Capitolina

joi iun. 30 , 2022
Constanța va intra, în vara aceasta, pe lista selectă a orașelor turistice în care vizitatorii pot asista la un ceremonial de schimbare a gărzii de onoare. Primăria Constanța organizează, în perioada estivală, un demers artistic – performativ de tip „living history” intitulat „De Historia Urbis”. Zilnic, în perioada 1 iulie […]
Primăria Constanța organizează, în perioada estivală, un demers artistic - performativ de tip „living history” intitulat „De Historia Urbis”.

V-ar putea interesa și: