Peste 6.000 de imobile din județul Constanța au fost cadastrate gratuit

OCPI-Constanta-sediu

Peste 6.000 de imobile din cinci unități administrativ – teritoriale (UAT) din județul Constanța au fost măsurate și urmează să fie intabulate. Rezultatele lucrărilor de cadastru au fost afișate atât la sediile celor cinci primării, cât și pe paginile web ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța și Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.

În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale desfășurate în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) în comunele Bărăganu, Comana, Mereni, Oltina și Seimeni au fost identificate 6.035 de imobile, cu suprafața totală de  15.306,5579 de hectare. Lucrările de cadastru general sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin OCPI Constanța, și sunt gratuite pentru cetățeni.

Rezultatele lucrărilor de cadastru pentru cele cinci comune au fost afișate pe data de  26 septembrie 2022.

Data limită de depunere a contestațiilor este  25 noiembrie 2022.

Cererile de rectificare a documentelor tehnice pot fi depuse la sediul primăriilor și pe site-ul www.ancpi.ro.

După deschiderea noilor cărți funciare, vor fi eliberate, gratuit pentru beneficiari, certificatele de moștenitor, certificatele de legatar și certificatele de vacanță succesorală pentru proprietarii decedați, înscriși în cărțile funciare deschise ca urmare a finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Cluj-Napoca s-au construit de șapte ori mai multe locuințe decât în Constanța

mar sept. 27 , 2022
Numărul locuințelor noi livrate în Cluj-Napoca anul aceste este de șapte ori mai mare decât cel din Constanța, semn că investitorii au încredere în economia de acolo și în puterea de cumpărare a locuitorilor. Potrivit unui studiu prezentat de Ziarul Financiar, în municipiul Cluj-Napoca au fost finalizate în acest an […]

V-ar putea interesa și: