Primul proiect de bugetare participativă din Constanța. S-au depus 51 de proiecte

municipiul constanta

Primul proiect de bugetare participativă din Constanța a ajuns la finalul primei etape. Au fost înregistrate 51 de proiecte, astfel:  

  • câte 10 din următoarele domenii: Educație, Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, Amenajare spații verzi și locuri de joacă  
  • 7 proiecte pentru Amenajarea de spații publice  
  • câte 5 proiecte Cultură și Sport   
  • 2 proiecte protecția mediului/protecția animalelor  
  • câte 1 proiect pe Social și Digitalizare  

Singurul domeniu unde nu s-a depus nimic este sănătatea.  

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA.    

O comisie de evaluare și monitorizare, din care fac parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.  

Începând de astăzi, 17.10.2022, și până pe data de 04.11.2022 se derulează etapa de analiză a proiectelor, care conține mai mulți pași:    

  • 17.10.2022 – 30.10.2022 – Evaluarea proiectelor de către Comisia special creată în vederea stabilirii eligibilității;    
  • 31.10.2022 – Afișarea listei cu proiectele eligibile (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);    
  • 31.10.2022 – Afișarea listei cu proiectele respinse (proiectele vor fi afișate public pe platformă gradual în timpul acestei etape, nu toate în același timp);    
  • 01.11.2022 – 03.11.2022 – Depunerea și analiza contestațiilor;    
  • 04.11.2022 – Afișarea listei finale de proiecte eligibile.    
  • 07.11.2022 – 04.12.2022 – Etapa de vot;    
  • 13.12.2022 – Afișarea proiectelor câștigătoare.  

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Palatul Arhiepiscopal a fost afectat de apa folosită pentru a stinge incendiul. Eugen Tănăsescu: „Vom discuta cu autoritățile locale”

lun oct. 17 , 2022
Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a oferit luni precizări referitoare la incendiul de la Palatul Arhiepiscopal. Potrivit declarațiilor lui Eugen Tănăsescu pagubele sunt în curs de evaluare, cauza incendiului fiind o sursă de foc uitată aprinsă, iar chiliile de jos au fost afectate de apă. „Evaluăm ce […]

V-ar putea interesa și: