Dacă sunteți șofer, folosiți autobuzele, taxiurile sau pur și simplu mergeți pe jos, cu siguranță că ați scăpat în gând sau cu voce tare niște înjurături despre trafic și starea trotuarelor.
Se sapă peste tot, iar excavatorul galben a ajuns un simbol al orașului, la fel de cunoscut, poate, ca celebrul Cazino.
De ce s-au început lucrările pe mai multe bulevarde în același timp? De ce se sapă într-un loc azi, apoi nu mai vine nimeni o săptămână?
Primarul Vergil Chițac, PNL, a încercat azi o explicație, într-o conferință de presă.
„Toată lumea întreabă domnule, de ce nu ai făcut câte un bulevard o dată? Pentru că toate sunt bugetate pe exercițiul financiar 2014 – 2020, cu extensie de trei ani. Ele trebuie să se închidă anul viitor toate. Vorbim de 50 de milioane de euro pentru bulevarde. Noi nu avem disponibilitate bugetară – când ne uităm în bugetul nostru – poate că ar fi durat zece ani de zile, dacă am fi pus din bugetul nostru, de la partea de dezvoltare. Mai bine să mă înjurați pentru ceea ce fac, decât pentru ce nu fac! Știu că lucrurile acestea produc neplăceri, dar vă garantez că produceau mult mai multe neplăceri în viitor dacă nu le făceam”, a spus primarul.
Sunt întârzieri
Edilul a precizat că, în acest moment, lucrările nu sunt în grafic, ci sunt întârzieri în pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona centrală, la fel ca și pe bulevardul 1 Mai, acolo unde vorbim de întârzieri de două luni.
Despre lucrările de pe podul de la Doraly, Chițac a menționat că, momentan, cel mai probabil se săptămâna viitoare, va fi pus un asfalt provizoriu.
„Le-am zis: Dacă voi nu asfaltați podul de la Doraly va veni iarna, va îngheța zona aia. Pentru că ei au decopertat și au dat de piatra de granit. Cine știa că s-a așternut covor asfaltic peste piatra de granit? Nu știa nimeni. Avem o problemă. În proiect, așa ceva nu s-a întâlnit. Trebuie să facem un sistem rutier nou, trebuie refăcut proiectul, nu e simplu, trebuie dispoziție de șantier, trebuie act adițional, trebuie bani, buget. Și le-am zis așa: facem un asfalt provizoriu, până anul viitor când acolo va trebui săpat și făcut un sistem rutier nou. Însă trebuie să trecem iarna, iarna va îngheța. Suntem și în rampă. Dacă va îngheța, acolo se vor produce accidente. Lega, problema este a lor însă, moral, problema este a mea și le-am spus: faceți chestiunea asta ca să închidem povestea”, a menționat primarul.
Referitor la lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Vergil Chițac a declarat că până la 15 mai, cel târziu 1 iunie, acestea trebuie finalizate.
Ce nu a spus Vergil Chițac
Ce nu a spus acesta este că proiectele despre care vorbim au fost gândite și inițiate de fostul primar, Decebal Făgădău, PSD, cel pe care Asociația Constanța Altfel, condusă de Vergil Chițac, l-a numit public de circa 50 de ori „Bulă”. Ei bine, primarul a preluat proiectele lui „Bulă” și le duce mai departe. În ritm de melc.
Le putea opri? Desigur. E bine că le continuă? Desigur.
Are dreptate Chițac: „Produceau mult mai multe neplăceri în viitor dacă nu le făceam.”
O afirmație pe care nu a făcut-o însă niciodată în campania electorală.
Recomandări:
Foarte grav ! Proiectele trebuiau VERIFICATE ,ele sunt de fapt efectuate chiar de catre firmele „castigatoare” a asa ziselor licitatii ….Are primaria servicii si indivizi platiti sa VERIFICE si nu asa avizeze orice proiect pus sub nas .De departe se observa obsesia pentru folosirea a cat mai multe betoane turnate ,a cat mai multe borduri si dale ,la TOATE proiectele .Oare de ce ? Nimeni nu verifica oportunitatea folosirii unor materiale ?Bani aruncati. Aplicand proiectele altora isi asuma intreaga raspundere actualul primar
Nu am crezut ca voi ajunge sa il regret pe primarul Mazare vreodata pentru toate ,,măzărismele ,, din ultimul mandat ….dar felul in care arata acum ,,orasul ,, e demn de o mica investigatie a unui organ abilitat al statului!
Te regret domnule Mazare!
Dnle ștrulă putem merge pe jos ? Pe unde pe trotuarele in lucru, pe trotuarele cu mașini parcate. Dumneata ai venit din alta lume. Ați pus în circulație autobuze electrice pe niște drumuri varza , ați pus instalații de iarna pe bulevarde in lucru. Dar cred că e normal , pe afara e vopsit gardul și înăuntru e canalul, șanțul, mizeria……spor la munca dnle ștrulă poate veți termina până în 2050.
Cum naiba nu se stia ca acolo la Doraly e piatra cubica dedesubt.toti constantenii stiu dar dinsul nu e constantean.
Și ce nu este in regulă că se continuă proiectele lui Făgădău dacă sunt necesare și legale?
Si cine stabileste daca sunt necesare ? Functionarii lui peste sau facatorii de proiecte (adica cei care le si executa) ?
Dacă se lucrează nu va place (și încă temeinic cu înlocuire de conducte sub pămînt vechi de 30 ani) dacă nu se lucrează că pe vremea lui Mazăre care făcea doar la Mamaia, iarăși nu este bine,doar sa criticați va place!
Ai dreptate, ce naiba tot critica unii faptul ca pe A,Vlaicu la Kaufland s-a spart de 12 ori pt ca bubuiau tevile de apa, la Tomis 3 sparta intersectia de 6 ori, Dacia inca e varza ca dealtfel tot orasul. Ce mai conteaza ca urmaritii penal din alte judete preiau contractele de lucrari de la noi, ca noi, locuitorii suntem desconsiderati si luati de prosti .
Dacă se lucrează nu va place (și încă temeinic cu înlocuire de conducte sub pămînt vechi de 30 ani) dacă nu se lucrează că pe vremea lui Mazăre care făcea doar la Mamaia, iarăși nu este bine,doar sa criticați va place! Publicați și comentarii faborabile sau nu sunteți imparțiali și le anulați pe cele ce nu sunt in spirit revoluționar ,patriotic?
Ba taica tu dormi tot timpul ? Chiar nu vezi ca NU se lucreaza deloc dupa ce se incep lucrarile ,adica TEMEINIC nu se lucreaza …
Dacă vrei sa ajungi dintr-un loc în altul, la distanta relativ mica (300-400m) și ești obligat sa ajungi cu mașina (sa duci pe cineva în vârstă, bolnav, sa transporți ceva, etc) ești obligat sa faci bucle de ocolire, de 3…5 ori mai lungi și sa ramai blocat în trafic la nu știu câte semafoare sau pe străzi cu sens unic, în acest sistem de circulație aberant. Cine plătește pentru timpul pierdut, carburantul consumat în plus, uzura mașinii, noxele suplimentare, stresul nostru, etc… ?
contract prevede termeni de execuție iar depășirea lor implica penalități și chiar rezilierea. Savanții primăriei nu știau ca firmele lui peste prăjit au doar lopeți și tarnacoape? Am auzit ca ăștia după ce au câștigat licitațiile, le-au subcontractal către alții, tot cu sape și roabe.
Întrebam niște muncitori, de ce nu terminați trotuarele?
Nu avem pavele….
Manele și bufuri, asta a fost și este Constanța.
Alegeri anticipate constănțeni!