Într-un oraș din Ucraina, țară aflată de aproape un an în război, se trăiește mai bine decât în Constanța

Unul din cele mai eficiente criterii de măsurare a calității vieții, din punct de vedere economic, este puterea de cumpărare. Cu alte cuvinte, nu contează atât de mult cât câștigi, ci cât poți să cumperi cu ceea ce câștigi.

Constanța stă rău într-un astfel de clasament întocmit de cel mai complex site din lume, Numbeo.com, care se bazează pe informații trimise chiar de utilizatori.

În clasamentul dat publicității la începutul lunii ianuarie, Constanța ocupă locul 214 între orașele din Europa în ceea ce privește puterea locală de cumpărare. În analiză au intrat 238 de orașe.

Suntem întrecuți și de orașe din Ucraina, țară aflată de aproape un an în război. Liov, de pildă, este pe locul 208. Orașul se află la granița cu Polonia, departe de linia frontului. Lucrurile stau diferit în Harkov și Kiev, lovite des de rachetele rușilor. Acestea sunt pe 217, respectiv 220.

În fața noastră se află și orașe precum Novi Sad, din Serbia, sau Sarajevo, din Bosnia Herțegovina.

Brașov este pe 198, Iași pe 188, Cluj-Napoca pe 182, Varșovia pe 150, Madrid pe 100, Oslo pe 68, Viena pe 23, Genera pe 22. Pe primul loc este Coventry, Marea Britanie, unde, deși nu se câștigă foarte mult, chiriile sunt foarte mici în raport cu veniturile.

În clasamentul după indexul costului vieții (cât de scump este să trăiești în acea țară, fără să ne raportăm la salarii), primele șase locuri sunt ocupate de orașe din Elveția: Basel, Zurich, Lausanne, Zug, Berna, Geneva. Pe următoarele șase locuri sunt orașe din Norvegia: Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromso. Paris este pe 22, Londra pe 25, Milano pe 27, Madrid pe 137, Lisabona pe 147, Sofia pe 171, București pe 182, Constanța pe 195. Pe ultimele locuri sunt Odessa, Liov și Harkov din Ucraina.

V-ar putea interesa și: Un patron din Constanța, care avea 40 de angajați, câștigă mai bine în Irlanda ca angajat decât în România ca antreprenor


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPS Teodosie de Bobotează: „Vom merge cu carele cu boi şi cu măgari la Portul Tomis şi acolo vom sfinţi apa, vom sfinţi şi marea”

mar ian. 3 , 2023
Arhiepiscopia Tomisului a pregătit 150.000 de sticle cu apă sfinţită care vor fi împărţite credincioşilor care vor fi prezenţi de Bobotează la slujba organizată în Portul Tomis din municipiul Constanța. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomiului, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a început etichetarea celor 150.00 de sticle care […]

V-ar putea interesa și: