Primarul din Timișoara cere parlamentarilor să deblocheze proiectul de lege care să facă posibilă instalarea de radare fixe, după ce un copil de zece ani a fost lovit mortal de o mașină

Locul unde copilul de 10 ani a murit în urma accidentului rutier. Foto: Foto: tion.ro

O tragedie petrecută în Timișoara l-a determinat pe primarul de acolo, Dominic Fritz, să ceară măsuri urgente.

M.T. a avut doar 10 ani. A fost lovit mortal de o mașină, chiar în fața casei sale.

„Sunt profund îndurerat. Îmi exprim sincere condoleanțe familiei și prietenilor.

Sunt și furios.

Încă nu știm circumstanțele exacte care au dus la acest accident mortal, dar este al doilea pieton mort în Timișoara, într-o singură săptămână. Într-o lume plină de plase de siguranță în toate domeniile vieții, doar în trafic pare să acceptăm ca o greșeală sau o clipă de neatenție să fie pedepsită cu moartea. Nu există o țară în Europa în care mor mai mulți pietoni în trafic ca în România, raportat la populație.

Nu mai putem, nu mai avem voie să acceptăm această barbarie.”, spune primarul.

Acesta a afirma că este nevoie de un nou consens între toate instituțiile implicate pentru măsuri rapide și ferme de protecție și siguranță pentru pietoni, bicicliști și șoferi.

Propune șapte măsuri, printre care instalarea de urgență a camerelor fixe.

„În următoarele săptămâni, voi iniția următoarele:

1. Analiza celor mai periculoase 20 de locuri din traficul timișorean și propuneri concrete de rezolvare. Voi face public lista înainte s-o înaintez comisiei de circulație pentru avizare.

2. Un plan de acțiune elaborat împreună cu Poliția Locală și Poliția Rutieră (care nu este în subordinea Primăriei) pentru măsuri de prevenție și sancționare.

3. Creșterea bugetului pus la dispoziție companiei noastre de drumuri municipale SDM pentru intervenții punctuale care cresc siguranța în trafic.

4. Re-verificarea tuturor sesizărilor depuse de cetățeni la Primărie referitor la siguranță în trafic.

5. O campanie de informare publică și conștientizare pentru siguranță în trafic.

6. Organizarea unei conferințe de mobilitate urbană sigură cu experți internaționali în Timișoara, anul acesta.

7. Fac apel la toți parlamentarii din Timiș să mă susțină în deblocarea proiectului de lege care vrea să facă posibilă, în sfârșit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o țară civilizată ca această inițiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure șoferii!”, a spus primarul.

 „Într-o lume în care ne divizează atâtea lucruri, haideți să ne adunăm în jurul ambiției să nu mai moară oameni în traficul din oraș, chiar dacă asta uneori înseamnă o reducere a comodității șoferilor.  Moartea lui M.T. este lipsită de sens și nimic nu îl poate aduce înapoi. Este responsabilitatea noastră să nu rămână și fără consecințe.”, a mai spus Dominic Fritz.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Automobilul împlinește astăzi 137 de ani. Cum arăta prima mașină din istorie

Dum ian. 29 , 2023
Acum exact 137 de ani, pe 29 ianuarie 1886, Karl Benz, un inginer german amintit drept „inventatorul mașinii”, a fost brevetat primul automobil pe benzină din istorie. Se numea Patent Motorwagen (rebotezat de presă ”Velociped”) și era, la propriu, o tricicletă cu motor. Invenția a fost înregistrată la Oficiul de […]

V-ar putea interesa și: