Previziuni sumbre despre războiul din Ucraina: „Creşte într-un conflict global, economic”

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev. Foto: Wikipedia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat miercuri la Sofia care ar fi implicaţiile de securitate de securitate după ce drona americană a fost doborâtă de un avion de război rusesc deasupră Mării Negre, că este „un incident grav şi regretabil”, iar președintele Bulgariei a declarat că „acest conflict creşte într-un conflict global, economic.”

„Incidentul cu drona care a avut loc ieri este un incident grav şi regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Sofia, întrebat care sunt implicaţiile de securitate după ce drona americană a fost doborâtâ de un avion de război rusesc deasupră Mării Negre.

La rândul său, preşedintele Bulgariei Rumen Radev a precizat că acest incident măreşte riscul securităţii noastre, în contextul acestui război început de Rusia împotriva Ucrainei.

„Acest conflict creşte într-un conflict global, economic. Noi trebuie să nu transformăm tot acest lucru. Dacă acest conflict va continua, în timp, va cuprinde teritorial. Deci aceste conflicte se vor extinde. Vedeţi şi explozia care a avut loc asupra interconectorului, moartea multor cetăţeni, acum şi întâmplarea cu această dronă asupra Mării Negre. Asta trebuie să ne spună că fiezare zi în care are loc război măreşte riscul securităţii noastre, nu doar riscul economic” a afirmat Rumen Radev, în conferinţa comună de presă cu şeful statului Klaus Iohannis.

Un avion de război rusesc a lovit marţi o dronă de supraveghere americană deasupra Mării Negre, lovind elicea dronei şi determinându-i pe operatorii săi americani să o prăbuşească în apele internaţionale, potrivit Pentagonului, în primul contact fizic cunoscut între armatele ruse şi americane de la începutul războiului din Ucraina, în februarie anul trecut.

Doborârea dronei MQ-9 Reaper a escaladat imediat tensiunile dintre Casa Albă şi Kremlin, oficialii americani acuzând forţele ruse implicate în incident de comportament periculos, în timp ce Moscova acuză SUA că spionează pentru a da informaţii armatei ucrainene şi escaladează conflictul până la o confruntare militară directă.

Drona MQ-9 doborâtă în Marea Neagră în urma coliziunii cu un avion rusesc decolase marţi dimineaţă de la baza sa din România pentru o misiune de recunoaştere programată în mod obişnuit, care durează de obicei nouă până la zece ore, şi era neînarmată, a declarat un oficial militar american de rang înalt citat de „The New York Times”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sea Shield 2023 - exercițiu complex de luptă în Marea Neagră și pe Fluviul Dunărea

mie mart. 15 , 2023
Forțele Navale Române organizează, în perioada 20 martie – 2 aprilie, Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, planificat să se desfășoare în zona de responsabilitate, în sud-estul României, pe mare, pe fluviu, în Delta Dunării și în zona costieră. Aproximativ 3.400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul […]
sea shield 2018

V-ar putea interesa și: