Festivalul de Teatru din Sibiu. Biletele la „Seaside Stories” al Teatrului de Stat Constanța s-au vândut ca pâinea caldă

La Sibiu a început Festivalul Internațional de Teatru (FITS), unul din cele mai grandioase și importante din Europa. La această ediția aniversară, a treizecea, participă și Teatrul de Stat Constanța (TSC). Și o face cu succes.

Pe una din scenele festivalului se joacă astăzi „Seaside Storie”, în regia și scenariul lui Radu Afrim.

Biletele sunt epuizate încă de ieri.

Este un succes remarcabil pentru constănțeni și Constanța. Din mai multe motive. În primul rând, s-au vândut 300 de bilete. Spectacolul se joacă într-una din sălile de teatru din Sibiu create într-o hală industrială. Nu este o noutate pentru Sibiu. Fenomenalul „Faust” al lui Silviu Purcărete poate fi văzut în fosta hală „Balanța”, unde s-au construit cântare peste o sută de ani, ajunsă însă în faliment în 2013.

Sala în care se va juca spectacolul

Este un spectacol lung, de trei ori și 15 minute, cu pauză. Reprezentația de la Sibiu începe la ora 21.00, deci se va termina după miezul nopții.

Intrarea nu este gratuită. Dimpotrivă, prețul normal al unui bilet este de 100 de lei. În Constanța, prețul biletului este de numai 50 de lei.

Seaside Stories” a câștigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, la gala care a avut loc aseară la Timișoara. Este o premieră pentru TSC. De asemenea, tânărul scenograf Theodor Cristian Niculae premiul pentru cel mai bun debut. A mai primit două nominalizări: Cel mai bun actor în rol secundar (Theodor Șoptelea), Cea mai bună actriță în rol secundar (Nina Udrescu).

Peste 800 de evenimente

Anul acesta, FITS se desfășoară în perioada 23 iunie – 2 iulie și cuprinde cel mai mare număr de evenimente de până acum, 809. Dintre acestea, 381 sunt spectacole indoor, 160 sunt spectacole outdoor și 428 evenimente speciale. Tema din acest an este „Miracol”.

„Seaside Stories” – scurtă descriere

Autori:

Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija

Regia, scenariul, universul sonor: Radu Afrim

Scenografia: Theodor Cristian Niculae

Asistent regie: Mara Oprea

Lighting design: Cristian Niculescu

Video: Andrei Dermengiu, Marian Adochiţei, Radu Afrim

Asistent scenografie: Paula Rusu

Montaj: Andrei Dermengiu

Make-up artist: Arina Cocoș

Distribuţia:

Liliana Ghiță / Mirela Pană, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă, Anaïs Agi-Ali

Producător: Teatrul de Stat Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Simțim la fel, gândim la fel, scriem la fel” - o mică tentativă de manipulare a consilierilor municipali PNL

Dum iun. 25 , 2023
Cine îi învață pe consilierii liberali și pe viceprimar nu-i învață bine. Acum câteva zile, „la un semn deschisă-i calea”, vorba poetului, au postat același text pe Facebook. Nicio variațiune pe aceeași temă. „Simțim la fel, gândim la fel, scriem la fel”. Mă irită însă fractura de logică. Spun așa […]

V-ar putea interesa și: