Când vor fi gata Cazinoul și Sala Polivalentă

Cazinoul din Constanța, aflat în ruină timp de mai bine de un deceniu, ar fi trebuit să fie gata anul acesta. Nu va fi așa. Astăzi, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat un nou termen. A spus când se vor termina lucrările și la Sala Polivalentă.

Adrian Veştea s-a aflat luni, într-o vizită în judeţul Constanţa şi a dorit să afle care este stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă şi la Cazinou. 

Coincidență sau nu, cea mai cunoscută și frumoasă clădire din Dobrogea va fi finalizată anul viitor, când avem patru rânduri de alegeri.

„Din câte vedem cu toţii, este într-un progres destul de bun pe vechiul contract. Urmează ca o parte din lucrările care au reieşit în urma proiectului şi după constatările făcute în momentul implementării acestor lucrări, urmează să fie realizate în urma unei proceduri de achiziţie care, de altfel, este în derulare. Compania Naţională de Investiţii va face tot ceea ce stă în putere ca acest obiectiv să fie redat cât se poate de repede publicului. Înţeleg că anul viitor, începând cu luna aprilie, mai cel târziu fiindcă lucrările suplimentare se vor întinde până în luna mai, vom avea un obiectiv care va fi finalizat şi care va fi pus la dispoziţia tuturor celor care fie sunt din Constanţa, fie vor vizita Constanţa, fiindcă înţeleg că va fi şi un muzeu la subsol şi vor fi o serie de spaţii destinată diverselor activităţi”, a mai declarat Adrian Veştea.

Sala Polivalentă, deja antamată

Ministrul s-a referit și la Sala Polivalentă.

„În urma discuţiilor avute cu constructorul înţeleg că termenul de finalizare va fi anul viitor, până în luna martie se vor finaliza lucrările. De altfel, înţeleg că este şi o competiţie de baschet, o competiţie internaţională, care este antamată în iunie de către Federaţia Română de Baschet”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

La jumătate față de cea din Cluj

Sala Polivalentă din Constanța va avea 5.000 de locuri. Așa este proiectul făcut în timpul primarului Decebal Făgădău.

Spre comparație, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, inaugurată în 2014, poate găzdui 10.000 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte.

Compania Națională de Investiții construiește o astfel de arenă și în Brașov. Anunțul a fost făcut în 2022. Va avea o capacitate de peste 11.000 de locuri și va fi construită în următorii trei ani. Va costa 356,7 milioane de lei.

Proiectul este mult întârziat

Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat, în data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții “Sală Sport Polivalentă – 5000 locuri, municipiul Constanța, județul Constanța” din Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 254, zona Badea Cârțan, cu Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.
 
„Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote și taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare și execuție va fi de 27 de luni (din care 3 luni pentru proiectare).”, spunea atunci CNI. Așadar, ar fi trebuit să fie gata în primăvara lui 2021.

Cum va arăta

Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri.

Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional (dimensionată și dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet și volei, cu zonă de protecție specifică fiecărui sport, conform instrucțiunilor fiecărei federații sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activități nonsportive), locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, spații de depozitare și spații tehnice, precum și spații funcționale și operaționale, în vederea asigurării unei funcționări eficiente, conformă cu standardele și normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Sursă foto: Facebook/Adrian Ioan Veştea


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dorin Topală - cum a ajuns fostul membru al trupei Valahia comandant de petrolier

lun iul. 10 , 2023
Fostul solist al trupei Valahia, Dorin Topală, a povestit în ediția din 10 iulie a emisiunii „Fără Mască”, de la Tomis TV, moderată de Mihai Petre, cum a făcut trecerea de la cariera de cântăreț, la cea de comandant de navă, de pe scena de spectacole, la comanda petrolierelor care […]

V-ar putea interesa și: