Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța vrea să schimbe percepția românilor despre litoral cu formația Azur

Formația Azur. În medalioane, persoanele care conduc instituțiile fondatoare ale OMD Mamaia Constanța: Tortora Roberto, Vergil Chițac, Puznava Ionuț Sebastian, Nicolae Bucovală. În centru, președintele OMD, George Măndilă

Pe 21 mai 2023, formația vocal-instrumentală Azur susținea un concert în Constanța. Primăria organizase, din bani publici, o serie de evenimente pentru a marca Zilele Constanței.

Constănțenii au putut fredona, de ziua lor, nemuritoarele versuri:

Aoleu, ce să mă fac Doamne eu?
Se mărită Mona mea
Nu știu Doamne ce-i cu ea
Aoleu, ce să mă fac Doamne eu?

Tot evenimentul ne-a costat atunci peste un milion de lei. Detalii AICI.

Pesemne că cei care conduc orașul au fost dați pe spate de performanță, pentru că formația Azur se întoarce! De data aceasta, nu mai plătește Primăria Constanța, ci Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța (primăria este este membru fondator al organizației).

„Pentru ziua de sâmbătă, 15 iulie, organizatorii invită turiștii la un spectacol susținut de Alexia și formația Azur. Concertele vor începe la ora 20.30, accesul publicului fiind liber.”, a anunțat OMD-ul condus de George Măndilă, un apropiat al primarului Vergil Chițac.

„Evenimentul face parte din strategia elaborată de OMD pentru promovarea destinației Mamaia-Constanța. Înființată în primăvara acestui an, organizația își propune să deruleze o campanie amplă, care să schimbe percepția românilor asupra experienței de vacanță pe care stațiunea o poate oferi atât pentru turiștii de weekend, cât și pentru familiile cu copii.”, a transmis OMD-ul.

OMD-ul nu a transmis cum va schimba această percepție cu un concert Azur, care a concertat și în luna mai. Dimotrivă, pare o perpetuare a unei idei, nu o schimbare.

„Avem o strategie pe termen lung care va include, pe lângă componentele de marketing și publicitate, și evenimente cu care să-i bucurăm pe cei care au ales deja stațiunea pentru vacanța din acest an”, susține Măndilă.

V-ar putea interesa și: Cum a cheltuit OMD Constanța – Mamaia 1,26 milioane lei în 55 de minute

Acum doi ani, același George Măndilă susținea că presa „face scandal” pentru că nu mai primește bani de la primărie și de la instituțiile subordonate.

Cine a fondat OMD-ul și de ce

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a fost înființată printr-o asociere între Primăria Municipiului Constanța și trei patronate din turism, cu scopul de a gestiona în comun, mai eficient, activitățile de promovare și management turistic pentru stațiunea Mamaia și municipiul Constanța.

Membrii fondatori ai OMD Mamaia – Constanța sunt:

  1. Municipiul Constanța, CUI 4785631, prin Consiliul Local al Municipiului Constanța, reprezentat de Vergil Chițac, în calitate de primar.
  2. Organizaţia Patronală Mamaia-Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, Hotel Tomis, județul Constanța, reprezentată de Bucovală Nicolae, în calitate de președinte.
  3. Asociația Patronală Resto, cu sediul în Comuna Agigea, Sat Lazu, strada Muncii nr.3, punct de lucru în bd. Mamaia, Stație Pornire Telegondolă Mamaia, județul Constanța, legal reprezentată de Tortora Roberto, în calitate de președinte.
  4. Patronatul Marea Mamaia-Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, bd.Mamaia, Construcția C1-Complex Hotel Victoria, Camera nr.5, demisol, județul Constanța, legal reprezentată de Puznava Ionuț Sebastian, în calitate de președinte.

De unde vin banii

Potrivit statutului OMD, patrimoniul inițial al Asociației este reprezentat de aportul în numerar/ virament
bancar al membrilor fondatori, necesar acoperirii cheltuielilor de organizare şi funcţionare şi desfăşurării activităţilor proprii. Au depus bani: Municipiul Constanța – 45.000 lei, Organizația Patronală Mamaia-Constanța – 15.000 lei, Asociația Patronală Resto – 15.000 lei, Patronatul Marea Mamaia-Constanța – 15.000 lei.

Sursele de finanțare ale Asociației sunt următoarele:

a) contribuţiile membrilor fondatori la formarea patrimoniului iniţial.
b) cotizațiile anuale ale membrilor, care se vor stabili în Adunarea Generală a Asociaților;
c) taxa de Dezvoltare și Promovare a turismului și alte taxe speciale pentru promovare turistică colectate la nivel de destinație, stabilite și plătite conform art.484 din Legea nr.227/2015, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 31 decembrie aferente anului precedent. Taxa de dezvoltare și promovare a turismului colectată la nivelul destinației turistice de către Municipiul Constanța, în procent de 100% va constitui cotizația Municipiului Constanța la Asociație, în baza art. 20 lit. i din OG 58/1998 cu modificările și completările ulterioare.
Sumele colectate din acestă taxă vor fi virate lunar în contul bancar al organizației de management al destinației de către primărie până la data de 10 ale lunii în curs pentru sumele încasate în luna precedentă. Sumele colectate din taxa de dezvoltare și promovare a turismului și necheltuite, deja existente la data înființării asociației, se vor vira de către Primăria Municipiului Constanța în contul Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța.
d) alte sume virate de membrii asociației în scopul promovării și dezvoltării turismului;
e) resurse obținute în urma organizării de conferințe, simpozioane, ateliere, evenimente și alte manifestări specifice, în nume propriu sau în colaborare cu alte organizații, potrivit prevederilor legale;
f) dobânzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţiile legii;
g) donaţii, sponsorizări sau legate;
h) finanțări externe atrase;
i) orice alte surse de venituri prevăzute de lege sau de prezentul statut.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fostul viceprimar al Constanței acuză: „Vergil Chițac minte cu nerușinare”

mie iul. 12 , 2023
Fostul viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu, USR, l-a acuzat pe primarul Vergil Chițac de minciună. Asta după ce edilul, împreună cu viceprimarul Ionuț Rusu, PNL, și cu arhitectul șef, a avut o întâlnire cu locuitori din Palazu Mare, revoltați că lângă casele lor se construiesc blocuri. „După ce a manifestat […]

V-ar putea interesa și: