Premieră mondială în lupta împotriva cancerului. Cercetătorii din Israel au folosit cu succes metoda „Calului Troian”

Fotografie cu rol ilustrativ

Cercetătorii din Israel au folosit metoda „Calului Troian” în lupta împotriva cancerului.

Potrivit acestei metode revoluționare, cercetătorii israelieni au reușit să determine celulele canceroase să producă bacterii toxice care le-ar distruge din interiorul organismului, a anunțat Ambasada Israelului în România, citând presa de specialitate.

În premieră mondială, cercetătorii au reușit să codifice o toxină produsă de bacterii în moleculele de ARN și să o direcționeze spre celulele canceroase, determinându-le pe acestea să producă însăși toxina care era menită să le distrugă.

Studiul, condus de o echipă de medici de la Universitatea din Tel Aviv, a arătat că o singură injecție în patul tumoral la modelele animale cu melanom a dus la dispariția a 44 până la 60 la sută din celulele canceroase.

Oamenii de știință au codificat informațiile genetice ale unei proteine toxice produsă de bacteria Pseudomonas în molecule de ARN – procedură similară cu modul în care au fost codificate informațiile genetice ale proteinei Spike Covid-19 în moleculele de ARN pentru crearea vaccinului.

Mai mult despre acest subiect puteți citi AICI.

V-ar putea interesa și: Reușită extraordinară a medicilor din Israel: au reatașat capul unui copil


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Universitatea Ovidius din Constanța a dezbătut perspectivele de dezvoltare durabilă în Dobrogea

vin iul. 28 , 2023
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Patronatul Societăților din Construcții (PSC) și Zona Metropolitană Constanţa – Primăria Municipiului Constanța a organizat joi, 27 iulie 2023, conferința „Perspective de dezvoltare durabilă în Dobrogea. Proiecte de infrastructură și obiective de construcții dedicate comunității constănțene 2023 – 2026”. La eveniment au […]

V-ar putea interesa și: