România are 34 de paturi pentru pacienții cu arsuri severe. Niciunul nu este în Constanța, iar investițiile în domeniu ocolesc județul

Ministerul Sănătăţii a transmis miercuri precizări cu privire la numărul de paturi de terapie intensivă destinate tratării pacienţilor cu arsuri severe. Instituția a arătat că la nivel naţional sunt funcţionale în total 34 de paturi de terapie intensivă. Niciunul nu este în Constanța. Prin proiectul finanţat de Banca Mondială, se vor construi 3 centre noi de arşi gravi la Timişoara, Bucureşti şi Târgu Mureş.

„În urma informaţiilor eronate apărute în spaţiul public cu privire la numărul de paturi de terapie intensivă destinate tratării pacienţilor cu arsuri severe, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: La nivel naţional sunt funcţionale în total 34 de paturi de terapie intensivă, după cum urmează:  6 paturi – Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, 5 paturi – Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi Bucureşti, 5 paturi – Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Sf. Spiridon Iaşi, 5 paturi – Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brânzeu” Timişoara, 3 paturi – Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, 10 paturi (pediatrie) – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” Bucureşti.

Ministerul precizează că, „prin proiectul finanţat de Banca Mondială, se vor construi 3 centre noi de arşi gravi la Timişoara, Bucureşti şi Târgu Mureş”.

În total, România va avea suplimentar 26 de paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor cu arsuri severe şi 26 de paturi de terapie intensivă intermediară pentru pacienţii arşi.

Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara  sunt alocate 52 milioane euro iar construcţia a fost demarată în 4 iunie 2023, având termen estimativ de finalizare – februarie 2025. Va cuprinde 6 paturi pentru arşi gravi (terapie intensivă), 6 paturi pentru arşi intermediari şi post-critici  5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă. 

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Târgu Mureş” alocarea este de 62 milioane euro iar construcţia urmează să fie demarată în septembrie 2023, având termen estimativ de finalizare – februarie 2025. Centrul va cuprinde 5 paturi pentru pacienţi critici (terapie intensivă), 10 paturi terapie intensivă intermediară şi îngrijire post-operatorie.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti este alocată suma de 77 milioane euro, iar contractul pentru construcţie a fost semnat – august 2023. Construcţia urmează să fie demarată – septembrie 2023 şi are termen estimativ de finalizare – februarie 2025. Centrul va cuprinde 15 paturi pentru pacienţii arşi critici (terapie intensivă) – pediatrie, 10 paturi pentru pacienţii intermediari şi pacienţii post-critici – pediatrie, 10 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă – pediatrie. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

COMPLETARE Navă în pericol de scufundare în Marea Neagră

mie aug. 30 , 2023
COMPLETARE ora 20.53. Nava Brizo aparținând ARSVOM a acostat lângă cargoul aflat în pericol și îi oferă ajutor. Pentru aceasta operațiune se folosesc pompele submersibile și cabluri electrice. COMPLETARE ora 16.39. Nava se află în radă, la circa 1,2 mile marine de țărm. Nu are curent, nu poate ancora. Astăzi, […]

V-ar putea interesa și: