Atenție! Din 11 septembrie, Polaris M Holding nu va mai colecta recipientele în care deșeurile reziduale sunt amestecate cu cele reciclabile

polaris

Polaris M Holding anunță că, începând cu data de 11 septembrie 2023, conform art. 16, alin. 2 din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și având în vedere că s-au îndeplinit formalitățile necesare cu Primăria Municipiului Constanța, angajații companiei vor verifica, pe raza Municipiului, conținutul recipientelor pentru deșeuri reciclabile și reziduale și dacă se constată că acestea conțin deșeuri amestecate, vor refuza colectarea.

Colectarea separată este o obligație legală prevăzută de normele europene și de legile românești și presupune ca deșeurile să fie depozitate în recipiente diferite în funcție de categoria acestora. De asemenea, toți cetățenii, în calitatea lor de utilizatori ai serviciului de salubrizare, au obligatia conform art.24 alin. 6 din Legea 101/2006 de a asigura colectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat. Din aceste motive, este INTERZISĂ amestecarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale de către populația care locuiește în zona de case și blocuri, acestea trebuind să fie depozitate separat.

Echipele Polaris vor utiliza un sistem de etichetare a recipientelor. Dacă se constată nerespectarea regulilor de colectare separată, angajații Polaris vor refuza colectarea și vor lipi pe recipiente o etichetă autocolantă de culoare roșie sau gri, în care se menționează motivul pentru care recipientul nu a fost colectat și se va solicita resortarea deșeurilor până la următoarea colectare programată.

Astfel, pe recipientele destinate deșeurilor reziduale se va lipi o etichetă de culoare gri, iar pe recipientele destinate deșeurilor reciclabile se va lipi o etichetă de culoare roșie dacă se constată că recipientele conțin și alte deșeuri decât cele pentru care sunt dedicate.

„Vă reamintim că în zona de case, pubela galbenă este destinată numai pentru depozitarea deșeurilor reciclabile (ambalaje de hârtie și carton, plastic, metal, aluminiu), iar în zona de blocuri există o infrastructură de containere compusă din recipiente galbene, clopote verzi, galbene și albastre, precum și platforme modulare, pe care populația din această zonă o poate utiliza pentru a depune deșeurile reciclabile.”, au precizat reprezentanții companiei.

Există un număr redus de platforme de depozitare unde nu a fost posibilă, din motive de spațiu, amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile. În prezent, Polaris împreună cu Primăria Constanța încerca să găsească soluții de amplasare a acestor containere. În aceste puncte de colectare, măsurile de verificare a conținutului recipienților vor fi temporar suspendate, urmând ca ulterior amplasării containerelor pentru deșeuri reciclabile, să se verifice dacă deșeurile au fost depozitate corespunzător și în cazul aceste platforme.

Ambalajele de sticlă provenite de la gospodăriile individuale (case) și cartierele de blocuri (asociații de proprietari) se vor depozita numai în containerele verzi.

Conform Legii 101/2006, persoanele care nu respecta regulile de colectare separată vor fi sancționate contravențional de către autoritățile publice.

„Pentru că ne dorim ca demersurile noastre să aibă rezultate pozitive, apelăm la spiritul civic al cetățenilor și îi rugăm să sesizeze autoritățile locale pentru orice nereguli semnalate la punctele de colectare.”, spun cei de la Polaris.

COMPLETARE 6 septembrie: Informații suplimentare și importante despre colectarea separată a deșeurilor în Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

20 comentarii la “Atenție! Din 11 septembrie, Polaris M Holding nu va mai colecta recipientele în care deșeurile reziduale sunt amestecate cu cele reciclabile

  1. Ziarele useriste ct100 si ctafinanciara nu publica in general nici un comentariu, oricat de politicos si la obiect ar fi si asta ii ajuta mult sa inteleaga ce cred oamenii (sau poate nu vor sa afle toti ce calitate au articolele lor). Sa fiti sanatosi, in general.

      1. Sigur că da, tot noi prostimea trebuie să suportăm costurile, să angajăm watchmen care să supravegheze, (urmărească 24h din 24 cine aruncă și nu respectă regula IMPUSĂ) oare nu trebuiau să înceapă cu reconstruirea spațiilor destinate depozitării deșeurilor menajere, reconfigurarea înălțimii treptelor de acces de la 30 cm la 17,5 cm cît prevede STANDARDUL în construcții. Mai ales că cele două puncte de depozitare aferente Bl TD 14, și TD 15 (în spatele Bisericii Albe) sunt destinate persoanelor care în marea majoritate au virsta de peste 70 ani. Mai au timp oare să execute aceste reconstrucții precum și amplasarea containerelor adiționale necesare și prevăzute de HG pină pe 11 sept 2023 !?
        În caz contrar vom aplica și noi etichete NEGRE cu însemnele PERICOL de MARTE.

    1. În Poarta 6 nu exista lângă ghetele de gunoi lrecipienti pt hârtie și plastic,atunci totul este la grămadă!

      1. priveasca bine si la aeroport sa nu le puna americanii ceva hartii peste menajer!
        Oare daca vreau alt prestator, gasesc sau astia sunt pe vecie?

    2. SA SE VERIFICE DACA TOATE FAMIILIILE AU RECIPIENTE ADECVATE SI CELOR CARE LA O ADRESA STAU MAI MULTE FAMILII SA SE DEA RECIPIENTE DE LA PRIMARIE

  2. La case nu exista containere verzi pentru sticle. Probabil ca se vor face cozi pe la punctele de colectare din mall-uri.
    Domnii de la Polaris si Primaria Constanta, intai facilitati depozitarea materialelor reciclabile si apoi veniti cu impuneri. Folositi materia cenusie (acolo unde exista).

  3. Puneti pubele separate daca emiteti astfel de pretentii.Vreti sa fim civilizati, oferti si voi tot ce trebuie pentru a cacilita acest lucru.

  4. Personal sortez deșeurile de foarte mulți ani însă frustrarea vine atunci când cei de la Polaris pun totul în aceiași mașina si nu vin cu mașini separate… Bine bine…. Și eu pe cine sesizez dacă vad ca cei de la Polaris ridica gunoiul aiurea?

  5. Ok. Am înțeles. Dar, cu sticlele ce facem ? Unde le punem? La reciclabile sau la deșeuri reziduale?

  6. Și același Polaris colectează recipiente cu deseuri amestecate la Mangalia. Sau la Mangalia sunt aplicabile alte legi? Chiar, să spunți dragi cititori, ce legi se aplica pe teritoriul UAT Mangalia?

  7. Inainte de a aplica aceste reguli. Cei de la mediu să intervină și să le salte autorizația de fucționare până când. Procesul tehnologic de colectare și depozitare intră in normele și standardele europene.
    La fiecare ridicare a gunoiului,acel spațiu să fie dezinfectat. Să asigure pungi pt gunoi cetățenilor, să reducă prețul la gunoi și să se plătească pe cap de familie nu de persoană.
    Au un tupeu nesimțit de a mări de fiecare dată taxa .

  8. Cred ca nu stiu cum sa majoreze pretul ptr ca ce spun hotii astia suntem cu totii de acord nu se va intampla niciodata, vom ajunge ca indienii in curind .

  9. Reciclabil, menajer, etc.. Ce facem cu cei care vin la ghenă și scormonesc după diverse și împrăștie gunoiul pe lângă ghenă? Tot acel gunoi se împrăștie în jurul ghenei, iar oamenii de la salubritate nu îl adună, pentru că ajung la ore târzii când nu este lumină sau zona ghenei nu este iluminată. Majoritatea ghenelor sunt amplasate lângă parcări auto, iar unele gunoaie zboară pe sub mașini.

  10. Sa puna peste tot pubele ptr fiecare sort si apoi să impună reguli acești gunoieri analfabeti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben de vânt în Constanța

mar sept. 5 , 2023
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis astăzi o nouă atenționare de cod galben de vânt, valabilă astăzi, între orele 10:00-23:00. În intervalul menționat, pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și izolat de 70km/h. Astăzi, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în […]

V-ar putea interesa și: