Studenți ai Universității Ovidius au participat la cel mai important exercițiu românesc de securitate cibernetică organizat de SRI

O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 17-19 octombrie 2023, la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx23.

Exercițiul se află la cea de-a IV-a ediție, iar din echipa UOC au făcut parte: Alexandru Chiriacescu, Paul Marius Boldeanu, George Pata, Bogdan Cătălin Radu, Lucian Regus.

„Studenții au manifestat un interes deosebit în privința detaliilor executării fiecărei activități cibernetice. Aceste activități implică parcurgerea a șase scenarii ce explorează vulnerabilitățile cibernetice relevante în contextul actual. Ei au abordat o diversitate de atacuri asupra elementelor critice ale infrastructurii și au testat abilitățile tehnice ale fiecărui participant. În cadrul acestor exerciții, studenții au pus în practică metode precum pentesting, analiză malware, forensics sau networking. Totodată, prin simularea unor atacuri live, au dezvoltat un mecanism eficient de avertizare și reacție la incidente de acest gen, concentrându-se asupra compromiterii datelor în cadrul organizațiilor virtuale” a precizat lect. univ. dr. Dorin Iordache, coordonatorul echipei.

CyDEx este principalul exercițiu de securitate cibernetică din Romania de tip hands on (axat pe componenta practică) ce asigură un nivel avansat de realism prin desfășurarea activităților într-un poligon de securitate cibernetică.

Evenimentul a fost coordonat de Centrul Național Cyberint al Serviciului Român de Informații, în colaborare cu parteneri instituționali din cadrul Sistemului Național de Apărare și companii românești specializate în securitatea cibernetică. Această inițiativă reprezintă o parte semnificativă a eforturilor naționale de a dezvolta un sistem eficient de avertizare, alertă și reacție în fața incidentelor de securitate cibernetică.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inteligența artificială în biblioteca școlară și prevenirea și combaterea consumului de droguri – subiecte de interes pentru școlile constănțene

vin oct. 20 , 2023
Având în vedere provocările sistemului de educație și de formare în ceea ce privește pregătirea personalului didactic pentru societatea digitală, dar și pentru prevenirea consumului de droguri, Casa Corpului Didactic Constanța a organizat vineri, 20 octombrie 2023, două ateliere de lucru care au răspuns nevoilor și interesului personalului didactic și […]

V-ar putea interesa și: