Bomba anului în imobiliare: o parte din blocurile din Constanța au fost construite cu beton de calitate inferioară, care ar putea pune în pericol viața

Procurorii din Constanța au anunțat azi că au demarat o anchetă cu implicații profunde. Este vorba despre verificări la o firmă care vinde beton celor care construiesc blocuri. Ei bine, se pare că acest beton este de calitate inferioară și ar putea chiar pune în pericol viața oamenilor!

IPJ Constanța a anunțat că la data de 18 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare la domiciliile a patru persoane fizice și două persoane juridice.

„Acestea sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcții ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența, dacă în acest fel este pusă în pericol viața sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma probatoriului administrat, a reieșit că cele patru persoane, care ar face parte din conducerea unei societăți comerciale, ar fi comercializat și livrat, unei alte societăți comerciale, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară. În vederea inducerii în eroare a persoanei vătămate, ar fi întocmit documente însoțitoare false, respectiv facturi fiscale, avize de însoțire a mărfii, declarații de conformitate.”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

Tot din cercetările efectuate în dosar a rezultat că organele de conducere ale aceleiași societăți comerciale ar fi comercializat și livrat, unui alt agent economic, beton fabricat în stația de betoane proprie de o calitate inferioară.

La rândul său, administratorul acestui agent economic ar fi comercializat și livrat produsul respectiv unei persoane fizice, în baza unor documente falsificate, prezentând împrejurarea nereală că produsul este de o calitate superioară.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, 5 telefoane mobile, două laptopuri și o unitate de calculator.

Prejudiciul în cauză este de 2.000.000 de lei.

În acest caz, cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

A cui este firma

Din informațiile noastre, una din firmele la care s-au făcut percheziții este COMCM, care aparține omului de afaceri Constantin Frățilă, fost arbitru de fotbal, și SIF Transilvania. Potrivit Termene.ro, firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de 1.262.282 lei, pierderi de 4.094.228 lei, datorii totale de 53.011.250 lei.

Constantin Frățilă este și investitor imobiliar. A construit în Mamaia, se străduiește de ani buni să termine un bloc și pe strada Baba Novac, la intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu. A candidat și la Primăria Constanța în 2020. A oferit la tombolă un apartament în blocurile de pe Baba Novac. Blocurile nu sunt gata nici azi. A obținut numai 734 de voturi, terminând cursa pe locul 14 din 17 candidați.

Este și președintele Asociației Constructorilor si Investitorilor Dobrogea.

Constantin Frățilă nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Poliția nu a anunțat cine sunt firmele care au cumpărat betonul inferior.

Recomandare: Constantin Frățilă, prins în off-side în propriul clip electoral


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

13 comentarii la “Bomba anului în imobiliare: o parte din blocurile din Constanța au fost construite cu beton de calitate inferioară, care ar putea pune în pericol viața

  1. Cînd s-a construit canalul Dunăre-Marea Neagră, de la fiecare cifă se luau probe de beton, se turnau în cuburi și se puneau la păstrare pentru testare, cu marcajul aferent.
    Acum de ce nu se mai face această ”arhivă”?

    1. Degeaba se iau probe, pot sa ia sute de probe, nu mai demoleaza nimeni elementele deja turnate, falsifica doar documentele de calitate si laborator!

    2. Domnule,tot respectul pentru exemplul pe care l-ați dat. Așa s-a făcut, atunci se construiau lucruri trainice.Toată stima!!!

  2. Degeaba se iau probe, pot sa ia sute de probe, nu mai demoleaza nimeni elementele deja turnate, se falsifica doar documentele de calitate si laborator!

  3. Poate 200.000.000 lei, ținând cont că din 1994 se practică această „rețetă” .
    Doar 2 companii în Constanța respectă și livrează un beton de caliate.
    Doamne ferește de un cutremur de peste 7° pe Richter…o să fie ca în Turcia. Mulți care și-au pus ștampilele or să fugă. Fier beton casant din Ucraina și Turcia, beton de clasă inferioară…
    Dar prețurile au explodat….3000€\mp….pentru ce?
    Dumnezeu cu mila, pentru cei în neștiință

  4. Ceea ce este cel mai rău ca sunt investitori imobiliari tot felul de neaveniți care nu au nici-o legătură cu meseria de constructor. O sa-mi spuneți că vin doar cu banii, dar banii nu fac materialele de construcții de calitatea necesară, te pot păcăli alt neaveniți. Apoi de ce poliția nu anunță oamenii câte locuiesc în apartamentele care nu corespund calitativ, așteaptă să se naruiasca peste ei? Ce înseamnă secretomania asta?

  5. Această procedură se numește in termeni inginerești, CRIMĂ TEHNICĂ !
    Concluziile se deduc de la sine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vor muri fără să primească ce li se cuvine legal, pentru că PSD și PNL au votat împotrivă

mar dec. 19 , 2023
Guvernul PSD – PNL a dezamăgit, din nou, circa 30.000 de dobrogeni. Din păcate, statistic vorbind, unii dintre ei vor deceda în anul care urmează, fără să fi avut ocazia să se bucure de efectul unei legi care este în vigoare din 2021, dar care nu s-a aplicat niciodată, pentru […]

V-ar putea interesa și: