Patru delfini salvați din Ucraina au ajuns, în 2022, la Delfinariul din Constanța, care aparține de Consiliul Județean. „Este o operațiune de salvare a unor delfini și lei de mare, care a fost făcută cu aprobarea președintelui CJ, Mihai Lupu. Vor fi aduși la noi pentru că noi avem unde să îi ținem până când vor fi trimiși înapoi”, spunea atunci Iulian Călin, directorul de atunci al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, membru USR pe atunci, dar numit în funcția de director interimar de Mihai Lupu, care atunci era membru PNL.
Iulian Călin venea în acest post din funcția de director tehnic al SC ROMBLAST SRL Prahova, care are ca obiect de activitate „fabricarea articolelor din sticlă”. În anul 2020, SRL-ul a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 123.074 lei și un profit de 5.217 lei pe an, adică 434 de lei pe lună.
Ce nu a spus Iulian Călin este că CMSN urma să plătească unei firme nou înființate din Voluntari 40% din încasări pentru reprezentațiile acestora. Reprezentanții la care participau împreună cu cei doi delfini ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.
Cazul a fost prezentat în exclusivitate de Constanța 100%. Puteți citi investigația AICI.
Curtea de Conturi a României a realizat un audit financiar la Consiliul Județean Constanța, în cadrul căruia a verificat activitatea până la finele anului 2022. A verificat inclusiv acest contract și a descoperit nereguli grave. Este vorba despre:
„Majorarea nejustificată a cheltuielilor Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii Constanța – CMSNC, entitate în subordinea Consiliului Județean Constanța, prin încheierea defectuoasă a unei asocieri fără personalitate juridică între CMSNC și Marine World SRL, în baza Contractului de colaborare științifică şi educațională nr. 1641/14.06.2022, prin nerespectarea cadrului legal aplicabil. Astfel, în contract s-a prevăzut distribuirea către societate, a unei cote de 40% din totalul veniturilor fără TVA ale CMSNC aferente Delfinariului, fără a se precede şi transferul cheltuielilor aferente asocierii, fără fundamentarea cotelor, fără aprobarea Consiliului de Administrație al CMSNC şi CJC.”
În timpul misiunii de audit a fost calculată și recuperată suma de 1.013.938 lei, rezultată, din transferul cotelor de cheltuieli între părți pe baza decontului de asociere în participațiune, pentru întreaga perioadă de derulare a contractului, din care suma de 651.894 lei aferentă anului 2022.
V-ar putea interesa și:
Acvariul din Constanța va fi închis și în vara lui 2024!
In sfarsit Curtea de conturi se pare ca are liber la oprirea jafului din bani publici .Intrebarea este de ce este ocolita Primaria ?
si ? ceva sanctiuni sau procese ? ceva dna ? nimic ? ca deobicei
Iulian Calin, un hoț fără nicio calificare pentru postul de Director în cadrul CMSN. Locul lui e la pușcărie!
Deunăzi într-un interviu, Lupu, vorbea de onestitate, lupta împotriva coruptiei,…… ce fariseu!
Ce ticăloși pe capul acestui popor! Si asa cum spune, Duros, nu e anchetat, trimis in judecata, pentru asta? Se pune stop aici, oil leak sa mai candideze pentru alte funcții, implicit beneficii?
Tot ce e bun trebuie sa dispara, fix asta au facut nesimtitii care ne conduc.