Rechin filmat în Portul Constanța

Sursă foto: captură Antena 3

Un rechin la țărmul Mării Negre este un eveniment foarte rar. Se întâmplă totuși ca aceștia să vină, probabil în căutare de hrană. Un exemplar a fost filmat, iar imaginile difuzate de ObservatorNews.ro.

În zona respectivă se încarcă și se descarcă cereale pe vasele care ancorează în port. Este posibil ca rechinul să fi fost atras de resturi ale acestor produse.

Rechinii din Marea Neagră își duc traiul în zone cu ape mai adânci și vânează la 50-100 de metri sub nivelul suprafeței apei. El se hrănește cu guvizi, hamsii, crabi și creveți.

Specialiștii spun că exemplarul observat în apropiere de țărm are aproximativ 1,5 metri și o greutate de 15 kilograme. Potrivit Antena 3, acesta este inofensiv pentru om.

„Acest rechin, acest câine de mare, care trăiește la ape adânci mai reci, nu prea vine la mal din cauză că nu-i place apa caldă. Iarna însă vine, mai ales din motivele reproductive. E un rechin inofensiv, nu e periculos. Un rechin care se hrănește cu pești, care trăiește pe fundul apei, în special în zonele mai adânci. Nu ne deranjează cu nimic, ci îmbogățește Marea Neagră și cumva face parte din acel eșalon terțial sau vârful lanțului trofic. Deci nu trebuie să ne îngrijorăm, sunt buni şi sănătoși pentru Marea Neagră”, a explicat biologul Adrian Bîlbă, pentru sursa citată.

Până în prezent au fost identificate aproximativ 400 de specii de rechini, din care doar trei sunt periculoși pentru om: marele alb, rechinul tigru și rechinul taur.

Câinele de mare, cum este denumit rechinul din Marea Neagră, a primit numele de la scafandrii cercetători, care au observat la el un comportament de vânătoare asemănător cu cel al lupilor.

Câinele de mare mai poate fi întâlnit în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Baltică, dar și în Oceanele Atlantic și Pacific. Totuși, cea mai mare populație a acestei specii se află în Marea Neagră.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A ajuns mâncarea în România mai scumpă ca în Elveția

sâm feb. 3 , 2024
O femeie din România care locuiește în Germania preferă să meargă la cumpărături în Elveția pentru calitatea produselor, dar și pentru prețurile pe care le consideră rezonabile. Chiar mai mici ca în România, deși Elveția este una dintre cele mai bogate țări din lume. „Nu este o țară ieftină, dar […]

V-ar putea interesa și: