S-a lansat OMD Mamaia Nord Năvodari, o șansă pentru turismul din zonă. Florin Chelaru: „Stațiunea noastră va fi întotdeauna plină”

Fotografie realizată la finalul conferinței de presă organizată cu ocazia lansării oficiale a OMD Mamaia Nord Năvodari: Bogdan Boașcă – președinte OMD Mamaia Nord, Florin Chelaru – primar Năvodari, Aurelia Lăpușan – scriitoare, Corina Martin – secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România, Mirela Matichescu – manager de destinație, Anca Nedea Pavel – director executiv Organizația Patronală Mamaia-Constanța, Mircea Labeș – comisar șef Inspectoratul General pentru Imigrări, Daniel Gheorghe, Șef Centru Regional Constanța din cadrul Agenției Naționale Antidrog

Astăzi s-a lansat, oficial, Organizație de Management al Destinației (OMD) Mamaia Nord Năvodari. Este primul pas pentru ca zona aceasta să-și prezinte atuurile și să-și rezolve problemele, pentru ca zecile de mii de turiști care vin aici în fiecare an să fie cât mai mulțumiți.

„Stațiunea a fost urcușuri și coborâșuri. Într-un fel sau altul, am fost întotdeauna la înălțime, pentru că stațiunea noastră a fost, spre mulțumirea mea, căutată de foarte mulți turiști. Este o altfel de stațiune. Este una în care există foarte multe apartamente de vacanță, ceea ce nu există în alt loc al Mării Negre și probabil că exista nevoie. Stațiunea noastră va fi întotdeauna plină, pentru că avem apartamente de vacanță, hoteluri, pensiuni. Întotdeauna vor fi 30.000 de proprietari care vor vizita stațiunea noastră.”, a declara primarul din Năvodari, Florin Chelaru.

Acesta a precizat că instituția deținea mai mult de jumătate din OMD, dar a considerat că oamenii de turism trebuie să aibă un cuvânt de spus. Primăria a rămas cu 49% din OMD, iar mediul privat a ajuns să fie cel care gândește tot ceea ce este legat de dezvoltarea stațiunii.

„Îmi place să cred că stațiunea Mamaia Nord este gestionată, manageriată de oameni care se ocupă cu turismul, oameni care se pricep și oameni care pot să hotărască lucruri perfecte pentru stațiune.”, a mai spus primarul din Năvodari, care i-a asigurat pe partenerii din OMD de tot sprijinul său.

A dat două exemple concrete. Unu:  în urma unei hotărâri a instanței, în Năvodari și Mamaia Nord au revenit unele suprafețe de teren, care pot fi folosit în totalitate pentru parcări, piațete și locuri de divertisment. Doi: printr-un proiect european, se vor construi insule ecologie pentru deșeuri, o investiție care, evident, are mai multe beneficii.

Mirela Matichescu, manager de destinație, a spus că, în cele trei luni de zile de la înființarea propriu-zisă a OMD-ului, s-a realizat o strategie de turism care este pe punctul de a fi finalizată în viitorul apropiat, o strategie care va fi de folos oamenilor de afaceri și turiștilor care vor ajunge în stațiune.

Aceasta a criticat măsura luată de guvernanți, de a limita voucherele de vacanță pentru categoriile de salariați care au un salariu peste o anumită limită.

„Agenții economici sunt speriați. Este total greșit, în opinia mea. Eu aș fi împărțit acea anvelopă a voucherelor la toată lumea, pentru ca toți să beneficieze, pentru că noi avem interesul ca toți oamenii să vină pe litoral.”, a precizat aceasta.

O altă problemă ridicată de ea a fost rezumată așa: „Lăsați-ne festivalurile în pace!”. Se referă la o nouă taxă pe care statul vrea să o încaseze pentru evenimentele organizate pe plajă. Acest lucru nu va face altceva decât să îi împingă pe organizatorii de evenimente în afara țării.

Anca Nedea Pavel, director executiv al Organizației Patronale Mamaia – Constanța, a punctat că OMD Mamaia Nord Năvodari nu putea avea un lider mai bun decât Mirela Matichescu. Aceasta a recunoscut că au existat probleme de dezvoltare. „Trebuie să vedem ce facem, pentru că mortul de la groapă nu-l mai întorci. Nu te mai uiți în urmă. Turistul, dacă îi vinzi povestea potrivită, nu are o problemă cu greșelile pe care le-am făcut. Hai să conservăm resursele naturale existente, să venim cu spații verzi, cu piațete, cu posibilități de petrecere a timpului liber, unde să fie happening și experiență, pentru trend-ul de travel spune „turism de experiență”. Asta vrea turistul să consume, o experiență.”, a punctat aceasta.

Anca Nedea Pavel a vorbit și despre eliminarea facilităților fiscale de care au beneficiat jucătorii din turism, de la TVA-ul de 5% la impozitul specific.

Aurelia Lăpușan, scriitoare, a dezvăluit că primul care a gândit stațiunea ca un loc izolat de oraș, pentru a asigura vacanțele de vară, a fost Anghel Saligny, cel care ne-a lăsat podul de la Cernavodă și Portul Constanța. Primarul Ion Bănescu a fost foarte încântat, a chemat un peisagist din Paris, care a făcut și prima hartă a Mamaiei.

OMD Mamaia Nord Năvodari va anunța și un calendar de evenimente pe care îl pregătește pentru acest an.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “S-a lansat OMD Mamaia Nord Năvodari, o șansă pentru turismul din zonă. Florin Chelaru: „Stațiunea noastră va fi întotdeauna plină”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noi grădinițe și creșe inaugurate în orașele administrate de primarii USR

mie apr. 17 , 2024
Noi grădinițe și creșe inaugurate în orașele administrate de primarii USR, a anunțat USR Constanța. În Brașov, în cartierul Tractorul, a fost deschisă prima grădiniță nou construită după 1989, cu finanțare din fonduri europene. 65 de copii au fost, deja, înscriși aici. Grădinița are o capacitate de aproximativ 100 de […]

V-ar putea interesa și: