Primăria Constanța a anunțat, pe 10 mai, că parcul Carol I, amenajat în zona veche a orașului, a fost reabilitat pentru a pune în valoare vestigiile istorice și pentru a crea un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber.
Proiectul a prevăzut refacerea spațiului verde, a iluminatului și amplasarea unui mobilier care să ne transpună în trecut.
Mai exact, pornind din dreptul Muzeului Naționale de Istorie și Arheologie, pe întreaga zonă de taluz, până la Poarta 1 iluminatul a fost îmbunătățit, în concordanță cu specificul zonei, punând în valoare bogățiile arheologice, dar și spațiul verde. Dalele care au fost montate în parc pentru a fi amenajate alei au fost unele peste care timpul și-a pus amprenta. În plus, Aleea Casei Regale a fost pusă în valoare, iar mobilierul urban montat a fost restaurat pentru a se integra în peisaj.
Un accent puternic a fost pus pe refacerea spațiului verde. Au fost plantaţi o multitudine de arbori de talie medie și arbuşti, trandafiri, plante perene, a fost refăcută peluza de gazon și a fost montată o arcadă cu trandafiri. De asemenea, a fost montat un sistem de irigații automatizat prin picurare.
„Dacă acum câteva luni, spațiul nu atrăgea cu nimic pentru a putea fi luat în considerare ca un loc în care ai putea petrece câteva ore în aer liber, acum acesta a devenit un parc în adevăratul sens al cuvântului.”, a anunțat primăria.
Ideea lui Decebal Făgădău
Proiectul Parcului Carol, o idee mai veche a viceprimarului Constanței, Decebal Făgădău, a fost conceput pornind de la nevoia de spațiu verde a municipiului, dar și cu scopul de a pune în valoare o zonă istorică, plină de vestigii importante.
„Este vorba despre o contrabalansare a cumpenei sociale care se dezvoltă natural în zona peninsulară a Constanței, unde sunt și bogați și săraci. Astfel, zona Portului Tomis este mai ales pentru cei care au mulți bani de cheltuit, cu cafenele luxoase, însă cei care nu își permit să bea o cafea în Portul Tomis se pot plimba în Parcul Carol.”, spunea Decebal Făgădău în 2014, când era viceprimar.
Cat a costat? Cat s a ntors? 10-20?
VOTATI STELIAN ION!
150 MILIARDE DE LA U.E NERAMBURSABILI,,ASTA PENTRU U.S.R. GAY,,STELI ION ȘI PENTRU CONSTĂNȚENI ,,GRATIS CĂ AȘA A VRUT FĂGĂDĂU, ,,,MARI JIGODII LEPROASE,,,,,,USR IȘTI,,,,STELIAN AI FOST M JUSTIȚIEI DE CE NU L AI BĂGAT PE FĂGĂDĂU LA PUȘCĂRIE
Parcul ăla are de mult un propietar…Borcica…….pe acolo vat trece soseaua…. p. da coasta….faleza din zona Eminescu are proprietari….. a.t.r.uri de 10 etaje..am avut un Bucureștean Mazăre, unul născut la altân -tepe Fagadau..și un altul din …Istria Vergil the contraamiral….cum ar spune micuțul….level
50 după Amiral un fel de p.p. care a venit în Constanța la 18 ani si la 45 statea deja in Eforie…..dar un constănțean?…data trecută am crezut că nu ia primăria…..acum îl aleg pe Stelica Ion……
Nici Stelică nu o să facă ceva,a demo cat a fost ministrul justiției!Doar vorbe și promisiuni!
Ala – i parc ? Nu este sănătos primarul asta ,asa zisul parc are măcar un sfert de hectar ? Mazăre a aruncat momeala
Care a fost logica, ca un numar de copaci sa fie plantati, unul linga altul, inghesuiti! Nu trebuie sa se dezvolte separat?
In Parcul Carol lipsesc cosurile pt.gunoi si stalpii de iluminat.
Ar fi bine ca primaria sa amenajeze si un loc de joaca pt. copii in acest parc