Dr. Mrini Eye Hopital și Lions Club Constanța au lansat campania umanitară ”Șansa pentru un orizont mai bun”, prin care își doresc să selecteze 50 de tineri constanțeni ce provin din medii defavorizate și au nevoie de chirurgie refractivă pentru a vedea bine fără ochelari. Aceștia vor merge mai departe într-un proces de evaluare în urma căruia, cei eligibili, vor fi operați pentru a scăpa de dioptrii.
Campania se adresează tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, ce provin din medii defavorizate și nu își permit accesarea unor servicii medicale pentru corecția vederii. Până la data de 30 septembrie, orice persoană ce îndeplinește criteriile mai sus menționate poate suna la numărul de telefon 0374 888 777 pentru a se înscrie în procesul de selecție, etapă în urma căreia, medicul primar Dr. Hicham Mrini va efectua o evaluare a potențialilor pacienți pentru a verifica dacă sunt eligibili pentru operație. În cadrul procesului de selecție, este nevoie ca potențialul pacient să îndeplinească mai multe criterii, dintre care amintim: să aibă peste 18 ani, dioptriile să fie stabile de cel puțin doi ani, pacienta să nu fie însărcinată sau să să alăpteze, să nu sufere de o boală sistemică sau oftalmologică.
Operațiile vor fi efectuate la spitalul Dr. Mrini Eye Hospital, cu ajutorul unui laser ultraperformant și vor fi programate pe parcursul lunii octombrie, lună dedicată vederii. În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, este celebrată Ziua Mondială a Vederii (World Sight Day – WSD). În această zi, medicii oftalmologi și optometriștii acordă atenție sporită informării și educării populației asupra problemei globale a prevenirii orbirii și asupra importanței îngrijirii vederii, ce reprezintă un obiectiv principal în agenda de lucru a OMS, încă din anul 1999. Anual sunt derulate diferite campanii de conștientizare asupra faptului că 80% dintre cazurile de orbire pot fi prevenite și/sau tratate.
Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vederii
Încă de la începutul anilor ’90 LASIK este considerat standardul de aur al chirurgiei refractive. De această tehnologie vor beneficia și cei 50 de tineri selectați pentru a primi șansa la o vedere impecabilă. Procedura efectuată la Dr. Mrini Eye Hospital este total nedureroasă. După intervenție, pacientul este complet funcțional și își poate relua imediat rutina, profesională sau personală. Intervenția are loc în regim ambulator, durează câteva minute, sunt tratați ambii ochi în aceeași ședință iar rezultatele se văd la numai câteva ore de la finalizarea operației.
Asociația Lions Clubs International
Lions Club este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări. În România, sunt 85 de cluburi Lions în care activează peste 1.500 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar celor aflați la nevoie. Membri Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.