Termoficare Constanța a anunțat consumatorii racordați la sistemul municipal de termoficare că începând cu data de 9 septembrie 2024 va demara procedura tehnologică de umplere a instalațiilor proprii de încălzire în vederea verificării etanșeității acestora pentru efectuarea probelor la rece premergătoare începerii furnizării energiei termice sub formă de încălzire atunci când vor fi îndeplinite condițiile meteorologice.
Rugăm consumatorii noștri: asociații de proprietari, unități de învățământ, societăți comerciale, etc. să își verifice starea instalațiilor proprii pentru a preveni eventualele inundații accidentale.
Încărcarea instalațiilor și probele la rece se vor desfășura progresiv, pe durata de timp cuprinsă între 09.09.2024 și data începerii furnizării căldurii în municipiul Constanța.
„Odată cu umplerea instalațiilor se vor sista operațiunile de deconectare/debranșare până la întreruperea furnizării căldurii în următorul sezon.”, a mai spus Termoficare Constanța, care îi sfidează și ia la mișto – scuzați expresia neacademică – pe constănțenii care au vrut să se debranșeze. În acest an, societatea a interzis practic debranșările. Nici măcar nu a postat pe site formularul necesare, așa cum au făcut-o toate companiile similare din țară.
„Facem doar rebranșări nu și debranșări. Pentru investițiile care se fac, nu se justifică să se mai facă debranșări. Se poate interzice debranșarea pentru că este zonă unitară, este legea 325 care prevede că în zona unitară nu se fac debranșări. Anul acesta nu mai facem debranșări iar rebranșările le facem gratuit. Acesta este și politica europeană, să se desființeze centralele de apartament.”, spunea Liviu Popa în vara acestui an.
Să nu credeți însă ce spune: Uniunea Europeană nu va desființa centralele de apartament.
„Directiva privind performanța energetică a clădirilor convenită de Parlamentul European și statele membre ale UE prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente.”, spune Comisia Europeană. Detalii, mai jos.
Recomandare: Termoficare Constanța SRL, o gaură neagră: cheltuieli de trei ori mai mari decât veniturile
Gazul metan este combustibil fosil ,ba inteligentule !!