Constanța fără apă: situația de la ora 11.00

Începând de noaptea trecută, la nivelul punctelor de lucru, au demarat și se execută în regim continuu operațiunile planificate în cadrul lucrării programate pentru perioada 18 – 20 septembrie 2024.

Lucrările fac parte din CL 34 și reprezintă investiții în valoare totală de aproximativ 38 mil. lei. (derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), dar și prin PBSC (Contract de Servicii pentru optimizarea distribuției sistemelor de alimentare cu apă). Alături de constructorii din cadrul contractului POIM, echipele RAJA SA intervin pentru realizarea unor cămine pentru vane de legătură, pentru sectorizarea sistemului. 

În cele 17 puncte de lucru acționează 23 de echipe de intervenție, dotate cu toate utilajele necesare. La ora actuală, se lucrează pentru cuplarea noilor tronsoane montate deja, magistrale cu diametrul de 500, 600 și 800 mm. Lucrările executate pentru conectarea noilor aducțiuni, au fost îngreunate pe timpul nopții, deoarece golirea magistralelor s-a realizat foarte greu, având în vedere diametrul, dar și lungimea acestora. Echipele aflate pe teren au intervenit prin montarea unor vane, pentru sectorizarea sistemelor, dar și pentru oprirea apei în vederea realizării operațiunilor de sudură. Deși intervențiile sunt dificile, lucrările se află în grafic. La ora actuală, se realizează operațiunile de sudare la instalația existentă, pentru îmbinarea tuturor componentelor şi a armăturilor aferente, dar și montarea vanelor de legătură și a debitmetrelor pentru măsurarea și reglarea presiunii. 

Cele mai complexe lucrări sunt pe bd. Aurel Vlaicu intersecție cu strada Caraiman, bd. I.C. Brătianu intersecție cu strada Dezrobirii și cea de pe strada Steagului intersecție cu strada Răsuri. 

Aceste intervenții sunt esențiale pentru asigurarea unui serviciu de alimentare cu apă fiabil și de calitate, reducând riscul apariției avariilor și asigurând continuitatea furnizării apei potabile.

Conductele înlocuite aveau o vechime de aproximativ 60 de ani și au înregistrat numeroase avarii ce au dus la sistarea furnizării de apă către abonații deserviți. Mai mult, având în vederea degradarea tronsoanelor, dar și creșterea debitului de apă în timpul sezonului estival, exista riscul unei avarii majore, ce ar fi dus la oprirea furnizării de apă pe o perioadă extinsă de timp.

După finalizarea lucrărilor, se vor efectua manevrele de vane, iar reluarea furnizării apei se va face progresiv în fiecare zonă afectată, ținând cont de topografia rețelei și de consumurile înregistrate. Datorită dimensiunii rețelei și numărului mare de utilizatori, sistemul va necesita între 6 și 9 ore pentru a atinge presiunea optimă necesară furnizării apei la parametrii adecvați.

                În continuare, sunt lipsiți de apă abonații din localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord, dar și cei din municipiul Constanța, cartierele și zonele: Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Faleză Sud, Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, Baba Novac cu Halta Traian și zonele comerciale Vest și Constanța Sud. 

Atenționăm abonații din zonele afectate că, din cauza manevrelor de golire și umplere a sistemului de alimentare cu apă potabilă, pot surveni modificări ale calității apei, în special în ceea ce privește turbiditatea și culoarea. În astfel de situații, recomandăm evitarea consumului de apă pentru băut și utilizarea acesteia doar în scopuri casnice și menajere, până la limpezire.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Radare în cascadă pe drumuri naționale

joi sept. 19 , 2024
La data de 18 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Tulcea au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză. Activitățile s-au desfășurat în cadrul Acțiunii ROADPOL – Safety Days, care se […]

V-ar putea interesa și: