Două obiecte neidentificate, probabil drone de război, au ajuns în Constanța și Tulcea – avioanele de vânătoare ale României nu le-au depistat

Fotografie de arhivă

Miercuri, 23 octombrie, în jurul orei 20.45, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană în proximitatea frontierei dintre România și Ucraina, în zona Brațului Chilia, în apropierea localității Chilia Veche, județul Tulcea.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că, potrivit procedurilor, au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană sub comandă națională și a fost notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

Pentru monitorizarea situației au fost decolate două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Radarele au urmărit în permanență traseul țintei, care a evoluat către municipiul Tulcea, semnalul radar cu această țintă fiind pierdut în jurul orei 21.00, la 12 km NE de localitatea menționată.

În jurul orei 21.20, sistemele de supraveghere radar au indicat din nou un semnal de țintă aeriană într-o zonă aflată la 2 km NV de Lacul Razim. Ținta, cel mai probabil diferită de prima, a evoluat pe un traseu către localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța și, ulterior, către localitatea Jurilovca, județul Tulcea, unde a dispărut de pe indicarea radar, la 9 km NV de această localitate, în jurul orei 21.40.

Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu țintele aeriene, în niciun punct de pe traseele de evoluție indicate de sistemul de supraveghere radar.

Încetarea alertei aeriene a fost transmisă începând cu ora 22.16, iar aeronavele F-16 au revenit pe baza de dislocare.

Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național. Structurile cu competențe din Ministerul Ministerului Apărării Naționale vor analiza datele și informațiile disponibile pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui eveniment.

De asemenea, începând cu dimineața zilei de joi, 24 octombrie, se vor efectua cercetări în cele două zone în care au fost pierdute semnalele radar.

MApN a informat în timp real structurile aliate cu privire la această situație, rămânând în contact permanent cu acestea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul Județean Constanța, între critici și laude – poveștile pacienților

joi oct. 24 , 2024
Spitalul Județean Constanța rămâne un subiect de discuție aprins în rândul locuitorilor, iar un fir de pe Reddit dedicat experiențelor pacienților evidențiază un peisaj mixt al calității serviciilor oferite de această instituție medicală. De la secții apreciate pentru curățenie și personal amabil, la experiențe traumatizante în Unitatea de Primiri Urgențe […]
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

V-ar putea interesa și: