Mai pot parca gratuit automobilele hibrid în Constanța sau nu?

Un constănțean care și-a cumpărat recent o mașină hibrid a avut parte de o surpriză neplăcută când a încercat să afle detalii despre parcarea gratuită pentru vehicule hibrid în municipiul Constanța. După ce s-a informat din presă că poate beneficia de această facilitate, s-a lovit de o altă realitate atunci când a accesat site-ul Primăriei Constanța.

Pe site-ul instituției, era specificat că, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local din 2021, parcarea gratuită pentru automobilele hibrid nu mai este valabilă. Confuz, acesta a decis să ia legătura cu reprezentanții primăriei pentru clarificări.

Pentru a afla cum stau lucrurile, am luat legătura cu reprezentanții Primăriei Constanța, care n-au spus că nu s-a modificat nimic în ceea ce privește parcarea gratuită pentru vehiculele hibrid. Acestea beneficiază în continuare de parcare gratuită în municipiul Constanța, alături de mașinile electrice, cu condiția ca proprietarul să obțină o vinietă specială de la primărie. Reprezentanții instituției au recunoscut că informațiile de pe site nu au fost actualizate la timp, ceea ce a dus la confuzii printre locuitori.

Cum se obține vinieta pentru parcare gratuită?
Cererile pentru vinietă se depun la sediul Primăriei Constanța, situat pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10, sau pot fi trimise prin e-mail la adresa parcari@primaria-constanta.ro. Programul de primire a cererilor este următorul:

  • Luni – Miercuri: 08:30 – 14:30
  • Joi: 08:30 – 18:30
  • Vineri: 08:30 – 13:30

Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot contacta Primăria Constanța la numerele de telefon 0241 488 179 sau 0241 488 180.

Documentele necesare pentru eliberarea vinietei includ:

  1. Cerere – formular tip.
  2. Certificatul de înmatriculare al autovehiculului – copie.
  3. C.I./B.I. utilizator autovehicul – copie.
  4. Certificatul de înmatriculare al firmei (în cazul persoanelor juridice) – copie, dacă este cazul.
  5. Contract de leasing sau alte documente doveditoare – dacă vehiculul se află în leasing operațional.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Mai pot parca gratuit automobilele hibrid în Constanța sau nu?

  1. Deocamdata si subliniez DEOCAMDATA, doar ce s-a marit impoz pt aceste hibride incepand cu anul 2025 ! Probabil ca este un fel de „pregatire” pt ceea ce urmeaza sa se intample in continuare … poate chiar cu parcarea care nu va mai fi gratuita ! Oricum, asa cum spuneam si intr-un alt comentariu legat de aceste hibride, cred ca ar trebui facuta o diferentiere intre ele. Unele au ramas „hibride” doar cu numele, in realitate fiind doar o smecherie de fentat impozitele, ba mai mult, din cauza tehnologiei invechite sunt chiar mai poluante decat clasicele termice. In rest … numai de bine, despre noua administratie locala care doar ce si-a depus jurămintele pt urmat 4 ANI !!!

  2. Se înțelege că doar cele înmatriculate în municipiul Constanța, deci daca ai domiciliul în altă localitate sau judet, gratuitatea rămâne valabilă,
    corect ? Sau au început să scoată colții corupții și paraziții din sistemul autorităților locale in frunte cu specialul Chitac ?

  3. Este simplu:
    în regulament nu spune că mașinile cu număr de înmatriculare verde pot parca gratuit ci doar „autovehiculele electrice” – și nu există în regulamentul parcărilor o definiție a ce înseamnă autovehicul electric, deci Primăria decide ce este autovehicul electric și ce nu.
    Este înmatriculat în alt județ și are număr verde? Nu este electric până nu zice Primăria că este electric.

    Are acumulator și becuri în faruri? Perfect! Primăria poate decide că este „autovehicul electric” conform HCL 123, chiar dacă este Trabant fabricat în 1970.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În această noapte se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța

lun oct. 28 , 2024
RAJA a anunțat că la nivelul sistemului centralizat din municipiul Constanța se vor executa lucrări de conectare la rețeaua existentă a noilor conducte magistrale. Aceste operațiuni sunt prevăzute în cadrul contractului – CL 34 „Reabilitare conducte magistrale, tronson 3 – municipiul Constanța”, în valoare de aproximativ 38 milioane lei, derulat […]

V-ar putea interesa și: