Vocea constănțeanului: tinerii sportivi, ignorați de primărie și CSM

O constănțeancă ne-a semnalat o problemă urgentă, care afectează juniorii sportivi ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Constanța: lipsa totală a sălilor de antrenament.

În ciuda promisiunilor oficiale, copiii, care sunt în plin sezon competițional, se confruntă cu o criză care le pune în pericol pregătirea, iar părinții se simt neputincioși și dezamăgiți de reacția autorităților locale.

Fără săli de sport

De la primele sesizări, răspunsurile au fost că sunt proiecte „în derulare” pentru construirea de săli noi. Dar, în prezent, juniorii CSM sunt fără un spațiu de antrenament adecvat. Părinții spun că această situație pare să saboteze intenționat activitatea tinerilor sportivi. „Sperăm să ne înșelăm și să fie doar o conjunctură nefavorabilă și temporară”, declară mama unuia dintre ei.

Problema se agravează și mai mult prin lipsa unei colaborări reale între administrația locală și conducerea CSM. „Domnul primar Virgil Chițac spunea luna trecută, public, că își dorește sport de masă în Constanța. Dar unde? Știe că nu sunt săli de antrenamente absolut deloc?” se întreabă, retoric, părinții.

Realitatea bate pasul pe loc

Dacă situația nu era destul de sumbră, lista sălilor disponibile pentru juniori arată cât de dramatică este situația. Sala Sporturilor este rezervată doar pentru seniori, la Hidrotehnica accesul este interzis, sala de la Flămânda este dedicată baschetului și voleiului, iar la Albatros nu se mai intră deloc, fără nicio explicație clară. În trecut, echipele de juniori au fost primite la Cumpăna și Valu lui Traian, însă acum accesul este limitat la o singură dată pe săptămână, insuficient pentru nevoile lor competiționale.

Între timp, în alte orașe, investițiile în sport sunt tratate cu seriozitate. La Tulcea, de exemplu, Sala Polivalentă este deja finalizată, în timp ce în Constanța proiectul este doar la stadiul de schelet, după patru ani de stagnare.

„Renunțăm la sport după atâția ani?”

Descurajarea este evidentă printre părinți și antrenori, care simt că sunt neglijați și ignorați. „Suntem disperați! Și noi, și antrenorul. Dacă CSM plătește un fotograf cu 20.000 de euro pe lună, dar nu are bani pentru salariile sportivilor, ceva e grav în neregulă!”, adaugă mama. Prioritățile par răsturnate, iar copiii talentați ai Constanței riscă să își piardă șansa de a-și dezvolta abilitățile sportive.

Părinții cer urgent o soluție: o sală de antrenament, fie și temporară, care să le permită juniorilor să se pregătească pentru competiții. Dacă Primăria Constanța dorește, cu adevărat, sport de masă, este momentul să demonstreze acest lucru prin fapte, nu prin vorbe.

Dacă ați văzut în localitățile din județul Constanța probleme despre care vreți să scriem, vă rugăm să ne scrieți la contact@ct100.ro, să ne lăsați un mesaj pe pagina de Facebook sau să ne trimiteți un mesaj pe WhatsApp, la numărul 0735.938.999. Fotografiile și filmările sunt binevenite.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Vocea constănțeanului: tinerii sportivi, ignorați de primărie și CSM

  1. Este o mare delăsare ca să nu o.denumim altfel. Copiii sunt plimbați prin Cumpana și Valul lui Traian iar părinții nu știu cum să se mai împartă între serviciu și plimbările forțate prin municipiu !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prima ediție a Conferinței regionale „Black Sea Women in Nuclear Network (BSWN)”, la Universitatea Ovidius din Constanța

mie nov. 6 , 2024
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS) din cadrul Middlebury Institute of International Studies, organizează, în perioada 5 – 6 noiembrie 2024, prima ediție a Conferinței regionale „Black Sea Women in Nuclear Network (BSWN)”. Evenimentul este realizat în colaborare cu U.S. Department […]

V-ar putea interesa și: