La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, de 72 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelat, pe telefonul fix de către un bărbat, care i-a spus că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier. Vocea necunoascută i-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 5.000 de euro.
Bătrânul a oferit unei persoane necunoscute, care s-a prezentat la domiciliul său, suma de 23.900 de lei, ulterior realizând că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
În aceeași zi, în jurul orei 03.50, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din Constanța, care a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind medic, aducându-i la cunoștință faptul că fiica sa a fost implicată într-un accident. Persoana necunoscută i-a recomandat efectuarea unei intervenții chirurgicale, în schimbul sumei de 14.000 de euro.
Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a sesizat organele de poliţie.
Astăzi, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 78 de ani, din Constanța, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat fiul acesteia, anunțând-o că a fost implicat într-un accident rutier. Persoana necunoascută i-a solicitat suma de 15.000 de euro.
Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni, anunţând organele de poliţie.
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.