VIDEO. Constanța, oraș magnet? Unul din cinci români ar alege să se mute aici

banca mondiala oras magnet

Banca Mondială a prezentat astăzi, 9 februarie 2018, în cadrul unei întrevederi organizate la Constanța un raport de analiză asupra profilului zonei urbane funcționale Constanța – Pol Național de Dezvoltare.

La invitația municipalității și a Băncii Mondiale au răspuns președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Nicolae Dan Tivilichi, directorul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, rectorul Universității „Ovidius“ Constanța, Sorin Rugină, preşedintele Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna“, Aurel Papari, reprezentanți ai mediului economic, turistic, ai societății civile, precum și mass media.

În cadrul prezentării, Banca Mondială a evidențiat contribuția și rolul important pe care Constanța le are din punct de vedere economic și social, atât la nivel regional și național, cât și la nivel european și chiar mondial.

Suntem conștienți de potențialul pe care îl are orașul și ne angajăm să abordăm într-o manieră integrată dezvoltarea urbană și atragerea de investiții, în scopul de a deveni mai competitivi și mai atractivi pentru oameni, afaceri și turism. Constanța este una dintre puținele zone urbane din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Prin accesarea acestei asistențe tehnice personalizate, ne propunem să folosim din expertiza și experiența dovedite pe care Banca Mondială le are și să oferim o șansă în plus oraşului să se dezvolte sănătos și durabil“, a declarat domnul Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța, potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Constanța.

Înainte de a continua să citiți acest articol, bazat pe un comunicat de presă al Primăriei Constanța, vă invităm să citiți câteva date dintr-un raport al Băncii Mondiale referitoare la spațiul verde din municipiul Constanța:

Genocid ecologic. Spațiul verde din municipiul Constanța a fost măcelărit. Ce spune un raport al Băncii Mondiale

În ultimii ani, ritmul de creștere economică al Constanței depăşeşte, de multe ori considerabil, nivelul înregistrat de alte orașe la nivel internaţional. Constanța are un potențial deosebit și are foarte multe oportunități de dezvoltare care trebuie cât mai bine fructificate. Zona Metropolitană Constanța este una din puținele în care s-a înregistrat o creștere demografică în ultimul timp în contextul în care populația României este într-o continuă scădere. Acesta este cel mai bun indicator, un oraș care reprezintă un magnet pentru oameni este într-adevăr un oraș competitiv și un oraș care are potențial“, a menţionat Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert în dezvoltare urbană al Băncii Mondiale.

Experții Băncii Mondiale au prezentat și rezultatele unui sondaj realizat la nivel național, cu privire la percepția pe care o au românii despre Constanța și potențialul său. Conform acestui sondaj, 22,2% dintre români ar alege să se mute la Constanța. Printre motivele cel mai frecvent invocate de către respondenți în privința acestei alegeri se regăsesc: apropierea față de mare și o bună calitate a vieții pe care o oferă orașul.

Decebal Făgădău și-a dat seama de ce s-a schimbat Clujul în bine (și Constanța nu)

De asemenea, conform sondajului, peste 10 milioane de români au vizitat Constanța în ultimii 5 ani, acest aspect indicând potențialul deosebit pe care îl are Zona Metropolitană Constanța din punct de vedere turistic.

Banca Mondială, Primăria Constanța și Albă ca Zăpada

Prezentarea Băncii Mondiale Orașe Magnet la Constanța“, precum și discuțiile din cadrul acestei întruniri pot fi urmărite mai jos.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “VIDEO. Constanța, oraș magnet? Unul din cinci români ar alege să se mute aici

  1. Trebuie sa fi ori prost ori masochist sa vii in orasul asta in alte scopuri decat cele strict turistice !!!! Si nici turistic nuva recomand, pentru ca totul: de la cazare pana la mancare este ABUZIV de scump !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Constanței vrea să aloce 90.000 de lei pentru organizarea unui turneu de handbal în Constanța

vin feb. 9 , 2018
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, vrea să aloce aproape 90.000 de lei pentru organizarea unui turneu de handbal în oraș. Acesta a inițiat un proiect de hotărârea care vizează acordarea unei sume de 89.011 lei, TVA inclus, pentru finanțarea Asociației Județene de Handbal Constanța în vederea organizării turneului „Final Four Cupa […]
handbal

V-ar putea interesa și: