Acvariul din Constanța este împodobit de copiii de la centrul ce ceramică de la Palatul Copiilor din oraș.
Aceștia au realizat o expoziție inedită, intitulată Acvariul Artistic, în colaborare cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Expoziție, inaugurată ieri, reprezintă prima etapă dintr-un demers de durată care își propune să exploreze și să prezinte publicului diferite tipuri de intervenție creativă umană în armonie cu mediul natural subacvatic, dar și metode de dezvoltare artistică a habitatului subacvatic artificial.
Utilizând materialul ceramic pentru realizarea unor sculpturi dedicate mediului acvatic, elevii Cercului de Ceramică sub îndrumarea profesorului artist plastic Radu Fulga, au făcut primii pași în domeniul cercetării marine prin studiul speciilor de pești și a tipurilor de habitat acvatic prezente în Acvariul Constanța.
„Acvariul are nevoie de decor, iar acești copiii ne-au fost de un real folos. Ceramica este inertă în apă, nu deranjează cu nimic peștii, ba chiar îi ajută, în sensul că le asigură locuri în care să se mai ascundă, să se bucure de un exponat cât mai aproape de cel natural”, a spus Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
Rolul lor este unul decorativ, făsă a influenţa negativ vieţuitoarelor din acvariu, spune profesorul Radu Fulga.
„Este vorba despre niște decoruri dedicate peștilor de acvariu. Este vorba despre un mediu subacvatic care este la îndemâna tuturor în Acvariul Constanța. Am pus cele două lucruri unul lângă altul și am găsit punctual firesc de intersecție a lor. Obiectele ceramice sunt probabil unele din puținele obiecte care se pretează la coexistența cu peștii, deoarece ele nu interferează negativ cu mediul subacvatic, astfel încât, ele pot fi folosite ca decor pentru un acvariu”, a precizat profesorul Radu Fulga.
Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică între orele 9.30 și 16.30.