Leii de mare Sam, Kali și Inuk sunt pregătiți si vă așteaptă începând de mâine 19.05.2018 să-i vizitați.
Reprezentațiile au loc începând cu orele: 12:00, 14:00 și 16:00.
Biletele se achiziționează de la intrarea bazinului de demonstrații, doar de către vizitatorii intrați în Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Cei trei lei de mare au fost prezentați oficial în urmă cu fix o lună.
„Unul este foarte mare și doi foarte mici. Dar, nu sunt doi pui și un adult, ci aceasta este diferența dintre masculi și femele. Aici avem un mascul și două femele, iar femelele sunt adulte și de mărime obișnuită. Pe mascul îl cheamă Sam și are aproape 9 ani, este născut la Grădina Zoologică din Nurnberg, Germania, iar cele două femele sunt Kelly și Inuk, de 5 respectiv 10 ani, ambele născute în captivitate în Franța. Sam a ajuns la Constanța de la sfârșitul lunii martie, iar acum câteva zile au ajuns și femelele, din Ungaria. Împreună formează un grup, care încearcă să se aclimatizeze, să se adapteze și, până acum, merge totul foarte bine.”, a spus atunci Robert Goicetta, unul din cei mai buni curatori de mamifere marine din lume, prezent în Constanța.
„Sunt lei de mare californieni ce au venit ca rod al unei colaborări cu o instituție ce se ocupă de aceștia și care vor performa la Delfinariul Constanța un spectacol educativ, cu o temă de protejare a naturii, o temă de responsabilizare față de efectul poluării mărilor cu plastice. Animalele recoltează plastice din apă și vor transmite că un mamifer marin suferă de prezența acestor plastice în apă. Iar noi, ca mamifere ce ne hrănim din apă, suferim la rândul nostru din cauza microplasticelor ce ajung în pește. Este motivul pentru care mesajul nostru este de a păstra mările, oceanele curate. Sfatul pentru cei care vin la plajă în această vară este să plece de acolo cu trei bucăți de plastic. Este un sfat bun și îl transmit pe această cale, țin la el”,a declarat, miercuri, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă, într-o conferință de presă.
Leii de mare sunt antrenați de către specialiști veniți din străinătate, de la care învață și antrenorii români. Ei au ajuns în Constanța în urma unei colaborări cu o firmă ce are specialiști în domeniul dresajului și întreținerii mamiferelor marine, Fauna Consulting, contractul fiind încheiat pe un an, cu posibilități de prelungire.
„Astfel de animale sunt foarte scumpe. Un animal nedresat depășește 15 – 20 de mii de euro, iar unul dresat poate ajunge și la 100.000 de euro. Sunt animale foarte scumpe, animale care au valoare deosebită și nu ne putem permite să aducem, deocamdată, animale gata dresate din cel puțin două motive: infrastructura noastră mai are încă de învățat și mă refer la oameni, la mentenanță și, în plus, nu se găsesc, nu-i dă nimeni”,a mai declarat Adrian Bîlbă.