Parbriz crăpat? Cum se poate repara

Câțiva dintre pașii pentru reparația unei crăpături în parbriz

Conduceam pe autostradă și am avut parte de o întâlnire nedorită: cu o piatră aruncată, probabil, de roțile mașinii din față.

Din fericire, nu a fost de mari dimensiuni, dar a lăsat semne vizibile în parbriz, adică o gaură și vreo trei crăpături mici, de doi-trei centimetri lungime, care plecau din ea.

Pentru astfel de pagube, există o soluție mai simplă decât schimbarea în întregime a parbrizului. Am găsit mai multe firme care repară crăpăturile din parbriz cu o tehnologie care se folosește de mulți ani. Am apelat la o firmă cu sediul pe strada Ion Lahovari, Glass Solutions. Metoda de reparație este, în mare, următoare. Se dă o gaură cu un burghiu fin chiar în locul de impact. Se montează apoi un aparat special, iar cu o seringă se injectează o rășină speciale care intră în crăpături. Se lasă câtea minute, apoi se montează un alt aparat, cu ultraviolete, care întărește acea rășină. Cam ca la stomatolog, am văzut și la ei același principiu, la plombe. După alte câteva minute, excesul de rășină se răzuiește și cam asta e tot.

Să nu vă așteptați la efecte demne de Photoshop. La final, veți vedea gaura dată cu burghiul, și nici crăpăturile nu vor dispărea în totalitate, dar circa 80% din ele, poate mai mult, dintr-o estimare proprie, vor dispărea. Un alt avantaj este că nu mai există riscul ca acestea să crească în dimensiuni.

În cazul meu, reparația a costat 50 de lei, pentru care se emite și bon fiscal. Operațiunea durează, în mod normal, circa 30 de minute.

Metoda funcționează numai în cazul crăpăturilor de mici dimensiuni. La cele mai mari, singura soluție este schimbarea parbrizului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simona Halep, campioană la Roland Garros: „Visam să câștig acest titlu de la 14 ani”

sâm iun. 9 , 2018
Simona Halep este noua deținătoare a titlului de la Roland Garros. Constănțeanca a învins-o în finală pe Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1, după puțin peste 2 ore de joc, și și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei după o revenire fabuloasă. „A fost greu să vorbesc după […]
simona halep

V-ar putea interesa și: