Privații fac ce nu poate statul: spital de pediatrie în Constanța

r
Proprietarii spitalului de obstetrică-ginecologie Euromaterna Constanţa au în plan extinderea activităţii din zona medicală, printr-o investiţie de circa 4 milioane euro într-un spital de pediatrie.
Proiectul este planificat să înceapă în 2017.

Spitalul Euromaterna a fost inaugurat în aprilie 2009, în urma unei investiţii de şapte milioane euro, sumă care a acoperit lucrările de construcţie şi dotarea iniţială a unităţii. În ultimii ani, de la deschidere până în prezent, compania a alocat un plus de 300.000 -400.000 de euro pentru aparatură medicală.

“Finanţarea a fost în cea mai mare parte acoperită de un împrumut la BRD. Aceasta bancă a înţeles oportunitatea unei investiţii în sistemul medical, finanţându-ne chiar dacă în acel moment reprezentam un start-up”, a declarat Ion Marius Ruşa, preşedintele Consiliului de Administraţie al clinicii Euromaterna şi unul dintre acţionarii companiei.
Spitalul de obstetrică-ginecologie a încheiat anul trecut cu afaceri de 17,3 milioane lei şi estimează ca în 2015 să depăşească nivelul de 18,5 milioane lei. În total, clinica are 134 de angajaţi.
În ceea ce priveşte numărul de pacienţi, acesta a crescut constant de la deschidere, cu circa 5-10% pe an. Anul trecut, avansul înregistrat a ajuns la 25%.
“Această creştere s-a produs pe de-o parte datorită calităţii serviciilor medicale prestate, pe de altă parte datorită introducerii pachetelor cu plata în rate (pentru naştere şi intervenţii chirurgicale ginecologice), fapt ce a făcut ca un număr din ce în ce mai mare de persoane să aibă posibilitatea financiară să se adreseze spitalului nostru”.
Piaţa spitalelor private din România a început să se for­meze în 2004, când la Sibiu era deschisă prima unitate privată. Expan­siunea a fost continuată în 2005, cu deschiderea spitalului Euroclinic la Bu­cureşti, iar cea mai efervescentă perioadă a fost 2011-2012, când investiţiile pe acest sector au depăşit 200 milioane euro.
“Serviciile medicale private, atât la nivel local cât şi la nivel naţional, reprezintă principala, dacă nu unica, modalitate de reformă a sistemului sanitar”, consideră Ion Ruşa.
În opinia lui, sistemul privat este singurul care stabileşte preţuri reale şi concurenţiale pentru serviciile medicale şi plăteşte medicul conform calităţii şi cantităţii muncii depuse şi nu cu un salariu fix.
“Consider că un număr din ce în ce mai mare de oameni se vor adresa acestui sistem, atât în plan local, cât şi în plan naţional”.
Acţionarii Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Euromaterna SA sunt Ioan Marius Ruşa – 50%, Dan Mugurel Raica – 35% şi Florian Dantes – 15%.
Anul trecut, spitalul a înregistrat 6767 internări, 1210 naşteri, 234 operaţii ginecologice şi 83 de prematuri.
Printre planurile pe termen lung ale companiei se numără şi construirea a încă două niveluri în vederea amenajării unor rezerve de lux, furnizarea de servicii medicale către hotelurile  de pe litoral şi dezvoltarea unui program de cercetare în domeniul fertilizării in vitro.
Sursa: ZF.ro

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asociația M10 Constanța, atac dur la Radu Mazăre: bugetul local este sfidat și batjocorit de primar

mie feb. 4 , 2015
Mihai Petre Asocația M10 Constanța consideră revoltător modul cum primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, găsește fonduri în bugetul local pentru a finanța un proiect propus de fiul său, însă în fața problemelor majore ale municipiului Constanța nu are decât un singur răspuns: “n-am bani, am fost/sunt persecutat politic”. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google […]

V-ar putea interesa și: