Ministrul Transportului dă cărțile pe față: „Nu am văzut pe şantiere un excavator cu etichetă de multinațională”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, vineri, că lucrările de infrastructură realizate de multiaționale avansează într-un ritm „foarte redus” şi că el nu a văzut nici măcar un excavator „cu etichetă de multinaţională pe el”.

„Nu am nimic împotriva multinaţionalelor, cred mult în capacitatea multinaţionalelor de a genera progres economic, bunăstare, dar lucrul ăsta nu pot să nu observ, pe ceea ce administrez eu acum, că nu prea se întâmplă pe şantierele de infrastructură din România. Avansul lucrărilor este foarte redus şi nu am văzut un excavator cu etichetă de multinaţională pe el, am văzut doar excavatoare, doar camioane deţinute de mici firme româneşti”, a declarat ministrul Transporturilor, LucianŞova, la DCNews Live.Acesta a precizat, de exemplu, că o firmă austriacă de prestigiu nu a depus din 2010 scrisoarea de garanţie pentru un contract de modernizare a unui drum de 188 de kilometri.„Există un drum licitat demult, celebrul Scoarţa –Piteşti, 188 km modernizare, unde un antreprenor de prestigiu cel puţin european, din Austria, nu-şi depune scrisoarea de garanţie de bună execuţie în vederea semnării contractului deşi e adjudecat din 2010 contractul şi drumul acela e prizonierul situaţiei, e în program de reabilitare deci nu mai poţi să-i mai faci o întreţinere, şi nu se mai face nimic şi nici nu s-a reziliat contractul, acum mă pregătesc să-l reziliez eu (…) Dacă mă refer la antreprenorii români nu am constatat această problemă, atâţia câţi mai sunt, unu-doi, aceştia depun scrisori de garanţie”, a spus Lucian Şova.Ce spune ministrul Lucian Șova se potrivește mănușă cu ce s-a întâmplat în județul Constanța, cu o firmă străină despre care se credea că este de prestigiu: Van Oord, din Olanda. Aceasta a câștigat de la statul român lucrări de peste un miliard de lei, dar a raportat pierderi de peste 200 de milioane de lei și au avut maximum 30 și ceva de angajați. Cea mai mare parte a lucrărilor au fost făcute de către firme românești, cu angajații lor, firme care au rămas și neplătite. Acestea se luptă în instanță de ani de zile pentru a recupera ce li se cuvine, așa cum este cazul Comprest Util, care are de recuperat circa un milion de euro, printr-o hotărâre a instanței, pe care Van Oord face tot posibilul să nu o pună în aplicare.Declarațiile ministrului Transporturilor ar trebui să nu rămână simple vorbe, ci să se transforme în proceduri prin care firmele românești să fie tratate cel puțin de la egal la egal cu cele străine.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape toți funcționarii Primăriei Constanța intră în mini vacanță. Cine lucrează totuși

vin aug. 10 , 2018
Primăria Municipiului Constanța anunță că zilele de miercuri, 15 august, joi, 16 august, și vineri, 17 august 2018, sunt declarate libere conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii și art. 1 din Hotărârea de Guvern nr. 595/07.08.2018, iar programul de lucru va fi reluat luni, […]
primaria constanta evidenta-persoanelor

V-ar putea interesa și: